Digitale venster zonnebrandpaal
Digitale venster zonnebrandpaal Foto: W. Jongenelen

Basisschool Op Dreef leert kinderen bewust smeren

Algemeen

PUTTE - Basisschool Op Dreef in Putte heeft sinds kort een slimme zonnebrandpaal. Dankzij het Wit gele kruis Putte heeft de school deze kunnen aanschaffen.

 

Basisschool Op Dreef vindt een goede bescherming tegen de zon erg belangrijk voor kinderen. Juist kinderen moeten leren hun huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. ‘Door op een speelse en leuke manier met smeren bezig te zijn, hopen we dat het voor kinderen net zo gewoon gaat voelen als tandenpoetsen. De slimme zonnebrandpaal helpt hierbij.’

De zonnebrandpaal is vernieuwend omdat er gebruik wordt gemaakt van slimme technologie en de paal is zo ontworpen dat het volledig autonoom op zonne-energie functioneert. De paal toont via een schermpje de huidige UV-index en temperatuur, gecombineerd met een waarschuwing wanneer kinderen zich dienen in te smeren. Er wordt gebruik gemaakt van zonnebrandcrème die uitgebreid getest en veilig voor kinderen is. Onder het motto smeren kun je leren krijgen de kinderen van Op Dreef les over het belang van insmeren met zonnebrandcrème. Voor kinderen is het belangrijk om al op jonge leeftijd met gezondheid bezig te zijn. Kinderen bewustmaken van het belang van het insmeren met zonnebrandcrème hoort daarbij.

Zonnebrandpaal