Afbeelding

Weer massaal verzamelen historische plaatjes

Algemeen

HOOGERHEIDE - Enkele jaren terug was de actie al een groot succes bij de lokaal ondernemende Jumbo Supermarkt van Paul Lucius in Hoogerheide, en met het 45 jarig jubileum van de heemkundekring Het Zuidkwartier was het besluit snel genomen. Er moest een vervolg komen op het historische plaatjesalbum. Een reis door de rijke geschiedenis van de gemeente Woensdrecht.

Paul Lucius en de heemkundekring Het Zuidkwartier hebben de handen weer ineen geslagen voor dit tweede deel van het historische album. Al in 2020 werd gestart met de voorbereidingen voor dit boek. Door de restricties die er waren voor bijeenkomsten door corona kwam het er niet van om een spaaractie op te zetten.

Nu veel restricties zijn opgeheven hebben Paul Lucius en de leden van de heemkundekring het Zuidkwartier de koppen weer bij elkaar gestoken en is er een prachtig verzamelalbum ontstaan waarin de spaarder wordt meegenomen in de historie van de gemeente Woensdrecht. Naast onderwerpen over smokkelroutes, de scouting, cafeetjes en zwembad De Plantage is er deze uitgave ook ruimte gereserveerd voor de Kalmthoutse Heide in zijn mooiste vormen en is er uniek beeldmateriaal van de Grote prijs Adri van der Poel opgenomen in het boek.

Samenwerking om trots op te zijn

John Mathijssen van heemkundekring Het Zuidkwartier vult aan: “Waar in het eerste boek vooral veel onderwerpen uit het verleden stonden, komt in dit boek heden en verleden bij elkaar. Niet voor niets een mooi vervolg op de eerste uitgave. Onze commissieleden hebben met Paul Lucius uren gestoken om een schitterend boek te maken waarin vele mooie plaatjes uit ons archief zijn terecht gekomen. Naast ons archief hebben ook Stichting Molen Johanna en Heemkundekring De Wilhelmiet plaatjes aangeleverd om een schitterend boek te maken. Ook zijn er in het boek vele QR codes opgenomen waarmee je als lezer je kan verdiepen in vele onderwerpen. Scan deze met je camera en je zult nog veel meer te weten komen over deze onderwerpen. De plaatjes zijn voorzien van teksten door Jan Luysterburg. Een samenwerking om trots op te zijn.

3000 exemplaren

Van het verzamelalbum ‘een rijke geschiedenis door de gemeente Woensdrecht het vervolg’ zijn 3000 exemplaren gedrukt. Vanaf 26 mei zijn de boeken verkrijgbaar in de winkel van Paul Lucius op vertoon van de waardebon die te vinden is in De Zuidwestkrant van 25 mei.

Bij besteding van elke € 10,- ontvangt de klant vanaf vrijdag 27 mei 2022 10 weken lang een setje plaatjes gratis alsmede bij diverse spaarproducten in de winkel die op een speciale kop in de Jumbo winkel van Paul Lucius in Hoogerheide zullen staan.

Ruilen

Gedurende de looptijd van de actie zal er elke twee weken een ruilbeurs plaatsvinden waarbij spaarders met elkaar plaatjes kunnen ruilen. Ook enkele unieke plaatjes zullen exclusief verkrijgbaar zijn op deze ruildagen. Deze dagen zullen georganiseerd worden door heemkundekring Het Zuidkwartier en Jumbo Paul Lucius. De data en tijden zullen door beide partijen gecommuniceerd worden op social media, in de winkel en Museum den Aanwas in Ossendrecht.

Poster 

Op de achterzijde van deze krant vindt u een poster die u op kan hangen op een raam wat zichtbaar is aan de straat. Op 31 mei zullen wij op onze social media kanalen foto’s publiceren van meerdere ramen waar de poster hangt. Hiermee kan de bewoner een verzamelalbum winnen met 20 zakjes plaatjes.