Afbeelding

Collecte ReumaNederland in Ossendrecht succes

Algemeen

OSSENDRECHT - ReumaNederland bedankt alle collectanten en inwoners van Ossendrecht voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 21 tot en met 26 maart 2022 hebben zij met elkaar in totaal 2.091,- euro opgehaald voor het goede doel. 

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma, waarbij artrose het meeste voorkomt. Met het opgehaalde geld kan ReumaNederland onderzoek doen naar een behandeling die artrose geneest, reuma eerder opsporen en ervoor zorgen dat mensen met reuma mee kunnen doen in de maatschappij.

Isa Jansen (moeder van Ilse Jansen) is coördinator voor ReumaNederland (voorheen het Reumafonds). ReumaNederland werkt net als vele andere fondsen en bedrijven steeds meer digitaal. Hierdoor is Isa pas eind februari benaderd met de vraag of er nog gecollecteerd kon worden in Ossendrecht. Op hele korte termijn heeft Isa zestien collectanten bereid gevonden. Helaas zijn er verschillende collega-collectanten afgevallen door ziekte of andere reden. Ook zij worden bedankt voor hun trouwe bijdrage voor de voorbijgaande jaren. 

Voor de toekomst zijn nieuwe collectanten zeker nog welkom. Ossendrecht en Calfven zijn verdeeld in 25 routes. Heeft u interesse om te collecteren voor ReumaNederland? Laat het ons persoonlijk weten of meld aan via https://reumanederland.nl/formulieren/collectanten/
Inmiddels is Ossendrecht/Calfven digitaal aangemeld en kan er volgend jaar ook voor iedere looproute een eigen persoonlijke QR-code aangemaakt worden. Het voordeel is dat de opbrengst net als in de (digitale) collectebus zichtbaar wordt.
Louis Musters en Ilse Jansen hadden dit jaar een persoonlijke digitale collectebus geopend met hun persoonlijk verhaal. Hun opbrengst was €207,- + €4,-.