Hans van Hoek (1942-2022)
Hans van Hoek (1942-2022)

In memoriam Hans van Hoek

Algemeen

HOOGERHEIDE/ROOSENDAAL – Lid van verdienste, erelid en erevoorzitter van RKVV METO was hij al. De KNVB eerde hem al eens met een gouden speld. Sinds 2020 mocht Hans van Hoek ook op koninklijke waardering rekenen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op het naar diens vader vernoemde sportpark ontving de voormalig preses zijn onderscheiding en zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau weten!

“Je kunt er niet op solliciteren en ook niet op gokken. Het overkomt je”, aldus een trotse decorandus Hans van Hoek destijds. Naast decennia voorzitterschap vertolkte hij diverse andere maatschappelijke functies binnen en buiten zijn favoriete club. Zo was hij tevens jeugdleider en trainer, had zitting in de Roosendaalse en Woensdrechtse Voetbal Federatie en actief in de tennissport. Het zwarte gat was hem vreemd nadat hij in 2018 na 26 jaar de voorzittershamer overdroeg. METO was en bleef zijn hobby. Hij zag nog steeds iedere wedstrijd vanaf zijn vertrouwde stekje langs de lijn. Ook gold hij sindsdien als ambassadeur van de Tricolores. Tijdens thuiswedstrijden de tegenstanders ontvangen, uit om de vereniging te vertegenwoordigen. In zijn hoedanigheid was Hans van Hoek als geen ander op de hoogte van de verrichtingen van de METO-hoofdmacht.

Afscheid

De laatste maanden liet zijn gezondheid hem echter steeds vaker in de steek en vocht hij een strijd die hij uiteindelijk niet mocht winnen. 

Op vrijdag 29 april neemt men om 12.00 uur met een erehaag en groot applaus afscheid op het parkeerterrein bij METO. De crematie vindt aansluitend om 13.30 uur in Bergen op Zoom plaats. Hans werd 79 jaar.