Vrijwilligers AIC Bergen op Zoom.
Vrijwilligers AIC Bergen op Zoom. Foto: Richard de Witte

Autisme Informatie Centrum feestelijk geopend

Algemeen

HALSTEREN - REGIO - De enthousiaste vrijwilligers van het AIC waren vrijdag al op tijd om alles in gereedheid te brengen voor de vernieuwde opening in de nieuwe locatie in Halsteren, in wijkcentrum De Wittenhorst om precies te zijn.

Gelukkig wisten diverse mensen de weg te vinden naar de opening, waar ze ontvangen werden met een kopje koffie of thee met een lekkere paaskoek erbij. Natuurlijk ontbraken de paaseieren ook niet voor de liefhebbers, die gretig aftrek vonden bij de diverse bezoekers.

De eerste goede gesprekken hebben deze ochtend al plaats gevonden, en hopelijk volgen er veel meer op deze mooie locatie. De vrijwilligers van AIC Bergen op Zoom zijn elke eerste en derde vrijdag van de maand tussen 09:45 en 12.00 uur aanwezig in de Wittenhorst, behalve in de vakanties.

Activiteiten

‘Nu de aftrap is gegeven, gaan we ons opmaken voor een mooi seizoen tot aan de zomer, waar we nog diverse activiteiten gaan organiseren. Buiten onze wandelingen die elke derde donderdag van de maand plaatsvinden in de omgeving van Bergen op Zoom. Op 20 mei houden we de eerste thema-ochtend in Halsteren. Een van onze vrijwilligers gaat dan een presentatie geven over camoufleren bij autisme. Vooral bij vrouwen komt dit veelvuldig voor, en onze vrijwilliger praat hierover uit eigen ervaring. Natuurlijk is er ruimte en tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Verder organiseren we nog een aantal lotgenotencontacten en organiseren we een filmochtend waarbij de prijswinnende film Mind my Mind wordt vertoond. Deze film geeft een inkijkje in het werkende brein van een persoon met autisme.’

Vrijwilligers

Om alles te kunnen blijven organiseren is het AIC Bergen op Zoom op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die graag een paar uurtjes in de maand komen ondersteunen en om zo samen de bekendheid van het AIC te vergroten. Lijkt het je leuk om hier aan mee te werken, neem dan snel contact op met de coördinator van AIC Bergen op Zoom, Yvonne, via coordinatoraicboz@nva-nb.nl. Meer informatie over AIC Bergen op Zoom en NVA regio Noord-Brabant/Zeeland, is te vinden op website www.nva-nb.nl