Afbeelding

Eerste echte Koningsdag voor Lepelstraat

Algemeen

LEPELSTRAAT - Oranje Vereniging Lepelstraat beleeft dit jaar haar eerste echte Koningsdag. De plannen die zij maakten voor 2020 konden geen doorgang vinden, maar niets staat hen in 2022 in de weg om verzamelde ideeën uit te voeren. Natuurlijk hebben ze de kas nog niet kunnen spekken en starten ze met een basic opzet met leuke activiteiten voor jong en oud.

Het oranjefeestje op Koningsdag 27 april start op het Kerkplein met een versierde fietsenoptocht door het dorp. De kinderen starten met hun rondje, muzikaal bijgestaan door de Zeekrale om 10.00 uur en rond 11.00 uur komen ze aan bij ‘t Weike. Daar worden ze ontvangen met muziek van Harmonie St. Antonius en natuurlijk met een lekkere traktatie. Na de pauze is er een gezamenlijke toost voor alle aanwezigen na het spelen van het Wilhelmus. Bij ‘t Weike gaan ze vervolgens aan de gang met een aantal oud-Hollandse spelletjes en worden ze creatief uitgedaagd. Voor alle deelnemers is er een presentje. Voor de mooist versierde fietsjes is er een prijsje te winnen. De kinderen kunnen zich verder uitleven op een van de springkussens. Bij het Gemeenschapshuis is bij goed weer ook een terrasje voor de ouders.
De kinderen hebben via de krant en de school een kleurplaat meegekregen, die ze ook bij ‘t Weike in kunnen leveren.

De gehele dag van 09.00 tot 16.00 uur is er een bloemenmarkt op het Kerkplein, waar ook mogelijk honing en informatie over de imkervereniging en een kraam met vaste planten te vinden zijn.
Om 12.30 uur worden de ouderen uitgedaagd voor een partijtje biljart om de jaarlijkse Oranjetrofee en een gezellige bingo om 13.30 uur in ‘t Weike.
De inwoners van het dorp die al eens een lintje mochten ontvangen rond Koningsdag, krijgen een uitnodiging voor een gezamenlijke bijeenkomst, zodat zij hun ervaringen kunnen delen met andere gedecoreerden van de voormalige gemeente Halsteren.

Afbeelding
Afbeelding