Actie in Ossendrecht waarbij spullen werden ingezameld voor mensen in Oekraïne.
Actie in Ossendrecht waarbij spullen werden ingezameld voor mensen in Oekraïne. Foto: Pascal Brugman

Ossendrechtse actie Oekraïne vanuit Ossendrecht succesvol beëindigd

Algemeen

OSSENDRECHT - Judith Hendrickx en Bianca Roomer uit Ossendrecht zagen de verschrikkelijke situatie in de Oekraïne met alle vluchtelingen die daardoor ontstaan zijn. Eerst begonnen ze met vrienden te vragen of zij nog goederen hadden die ze wilden doneren. Dit was al een aardig succes. Vervolgens plaatsten ze maandag 7 maart via lokale Facebookgroepen een oproep.

Hierin vroegen zij inwoners uit de omliggende dorpen onder andere kleding, schoenen, knuffels en houdbare levensmiddelen te doneren. Die spullen kon men dan brengen aan de hal van Hendrickx grondverzet aan de Molenbosstraat 6 in Ossendrecht.

Judith en Bianca werden al snel positief verrast door de oproep: “Iedereen wilde meedoen en al snel begon de loods steeds voller te raken. Ook vroegen we de Coop in Ossendrecht en de Albert Heijn in Putte of er een karretje mocht staan waar klanten van de supermarkt levensmiddelen in kunnen leggen om te doneren die langer houdbaar zijn. Deze gingen we woensdag ophalen en er bleek al aardig wat te zijn gedoneerd. We staan er echt van te kijken hoe lokale krachten worden gebundeld voor deze inzamelingsactie. Mado Conserven heeft zelfs een pallet met levensmiddelen gedoneerd. We willen dan ook iedereen bedanken die gedoneerd heeft en ons heeft geholpen met deze mooie actie.” InQar autoverhuur had zelfs een bakwagen ter beschikking gesteld waarmee de goederen woensdag naar Quick Rentals in Oosterhout gebracht konden worden. Daarna werd alles naar Dongen gebracht en op vrijdag werden de goederen naar Oekraïne gereden tot het eindpunt, klaar om uitgedeeld te worden. 

Mochten er nog inwoners uit de Zuidwesthoek zijn die spullen willen doneren, de actie van Judith en Bianca is beëindigd. Maar er zijn nog talloze lopende acties in de gemeente Woensdrecht en omstreken te vinden.

Afbeelding
Afbeelding