Petra Clarijs en Dini van den Bussche.
Petra Clarijs en Dini van den Bussche.

Winnaars OVO Quiz beloond

Algemeen

OSSENDRECHT – Zo’n driehonderd fanatieke puzzelaars uit de gemeente beten zich vast in de 50 vragen van de OVO-Quiz die in januari in deze krant stond. Niet voor niks, zo bleek: afgelopen week namen de winnaars hun prijs in ontvangst.

Je moet het maar weten, van welke kerk Tom Cruise is, waar de vulkaan Manu Loa ligt, wat “frapperen” is of in welke provincie Oldebroek ligt. Het is zomaar een greep uit de 50 vragen van de OVO-Quiz die in de Zuidwestkrant van 26 januari stond. Wie het wist, maakte kans op een tegoedbon van 100, 75 of 50 euro, te besteden bij de leden van de Ossendrechtse ondernemersvereniging.

Op 3 maart ontvingen hoofdprijswinnaars Petra Clarijs en Dini van den Bussche hun prijzen: Petra wint de hoofdprijs, en Dini krijgt een bon van 75 euro. “De quiz was lekker afwisselend”, vindt Petra, “hij was wel moeilijk, maar niet onmogelijk. Dat ik zou winnen had ik niet gedacht, dus wat ik met mijn prijs ga doen moet ik nog bedenken!” zegt ze. Dini heeft al wel besloten hoe ze haar prijs gaat inzetten: “Ik ga een mooi bloesje of iets ander leuks voor mezelf kopen bij Sebregts Mode. Daar heb ik hard voor gepuzzeld!”

Hoogerheidenaar Stan Hoeks is moeilijker ter been, en krijgt zijn prijs - de tegoedbon van 50 euro - dus thuisbezorgd. Ook hij weet nog niet hoe hij zijn prijs gaat besteden, maar hij is blij verrast. “Ik win wel eens vaker wat, ik heb al eens een boormachine en een scheerapparaat gewonnen. Ik ben nogal een fanatieke puzzelaar”, lacht hij, “ik vond de quiz niet overdreven moeilijk. Ik ben nu bezig met die van Halsteren. Die is best pittig!”

Stan Hoeks.