Martinuskerk Halsteren.
Martinuskerk Halsteren.

Kerkklokken luiden vanwege oorlog Oekraïne

Algemeen

HALSTEREN - REGIO - De Raad van Kerken heeft opgeroepen om op woensdag 2 maart de kerkklokken te luiden vanwege de oorlog in Oekraïne, als oproep tot deelname aan het gezamenlijk gebed. Ook de Protestantse Gemeenschap Halsteren/Nieuw-Vossemeer zal hieraan deelnemen. 

Tevens wordt de Martinuskerk in Halsteren voor iedereen opengesteld van 19.00 tot 20.00 uur om een kaarsje op te steken of te bidden of gewoon even stil te zijn in verband met alle ontwikkelingen in Oekraïne. Om 19.30 uur wordt een avondgebed gehouden. De klokken zullen daarom luiden van 19.00 tot 19.15 uur.

Raad van Kerken:

De oorlog in Oekraïne raakt ons allen diep in het hart. De inval van Rusland heeft tot vele slachtoffers en verwoestingen geleid en angst en wanhoop gezaaid. Talloze burgers zijn inmiddels op de vlucht geslagen en het einde van deze verschrikkingen is nog niet in zicht.

Als Raad van Kerken sluiten we ons daarom aanstaande woensdag aan bij het gebedsmoment dat om 17.30 uur plaatsvindt in de Dom te Utrecht en uitgezonden zal worden via NPO2. 

Ook Paus Franciscus deed een oproep om op 2 maart, Aswoensdag, te bidden en te vasten.