Thalita de Jong in het tenue van haar nieuwe club.
Thalita de Jong in het tenue van haar nieuwe club.

Thalita de Jong eerst naar JEGG-De Jonge Renner-Academy

Algemeen

OSSENDRECHT - Wielrenster Thalita de Jong uit Ossendrecht heeft afgelopen dinsdag tot haar vreugde officieel vernomen dat ze vanaf heden deel zal uitmaken van JEGG – De Jonge Renner – Academy: een club die zich huisvest in Oosterhout. “Ik zal uitkomen in dit tenue in een aantal wedstrijden, hierover later een meer uitgebreide agenda. Vanaf 1 juni zal ik deel uitmaken van WorldTour Team Liv Racing Xstra. Heel erg fijn dat we dit op zo’n snelle manier hebben kunnen realiseren.

Thalita licht toe: “Per 1 februari maak ik namelijk geen deel meer uit van Team Bingoal Casino! Toen de overeenkomst voor het uiteengaan getekend was, nam ik direct contact op met Eric van den Boom van Liv Racing Xstra team om te zien wat er mogelijk zou zijn vanaf 1 juni. Eerder kan ik namelijk geen deel uitmaken van dit team omdat ik stond ingeschreven bij de UCI en alle koersen bij Bingoal. Dit zijn UCI regels en ze konden helaas geen uitzondering maken. Heel erg fijn dat ik terug deel kan uitmaken van dit team, waar ik destijds ook eigenlijk ben begonnen en naar de top gegroeid ben. Een fijne, prettige, professionele omgeving, die mij weer gaat helpen naar de top de groeien. Ik heb de hele winter weer geïnvesteerd in trainingskampen in Spanje, dus ik stond klaar voor het voorjaar! Nu gaan dit geen voorjaarsklassiekers worden, maar andere koersen. Criteriums, Clubcompetitie, Belgische kermiskoersen en Women Cyling Series wedstrijden. Het is jammer dat ik me nu niet kan meten met de toprensters, maar ik ga leuke doelen stellen bij de club en de jonge rensters mijn ervaringen delen en hen proberen te helpen in koers.”

De agenda van Thalita voor maart: 

11 maart: Drentse 8 (Nederlandse selectie), 12 maart: Wereldbeker Drenthe (Nederlandse selectie), 13 maart: teamvoorstelling JEGG- de Jonge Renner – Academy, (niet voor publiek), 20-21 maart: volgt nog. 27 maart: Wim Hendrikstrofee (JEGG- De Jonge Renner- Academy). Zie ook https://wimhendrikstrofee.nl/women-cycling-series/route-vrouwen