Marcel Heijboer reikt de cheque uit aan Arnold Zoutman en John Kil.
Marcel Heijboer reikt de cheque uit aan Arnold Zoutman en John Kil. Foto: Pascal Brugman

Mooie cheque voor Kindervakantiewerk Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - John Kil en Arnold Zoutman van Kindervakantiewerk Huijbergen kwamen maandag naar Coop Heijboer om een cheque van 470 euro in ontvangst te nemen van Marcel Heijboer. In het laatste kwartaal van 2021 konden klanten van de plaatselijke supermarkt hun statiegeldbonnen doneren aan een goed doel dat gekozen werd na aanmelding via Coop.nl. In totaal werd er 235 euro opgehaald aan bonnen en de Coop verdubbelde dit bedrag. 

Arnold en John waren erg blij met deze cheque, die in de kas gaat van Kindervakantiewerk Huijbergen: “Kindervakantiewerk Huijbergen bestaat nu 51 jaar, maar we konden vanwege de maatregelen het 50-jarig bestaan niet vieren. Het is dus een uitgesteld jubileum maar dit jaar willen we extra uitpakken! Dit doormiddel van leuke uitstapjes maken, maar ook door de entree/deelnamekosten eventueel niet te hoeven verhogen. We kunnen dus wat meer doen, omdat er extra geld vrij is. Hiervoor iedereen hartstikke bedankt voor de donatie.” 

Supermarkteigenaar Marcel Heijboer is er trots op dat het geld weer naar een lokaal goed doel gaat: “Helaas hadden we in 2021 maar twee aanmeldingen van zo’n lokaal goed doel. Dus ging er twee keer een cheque naar een grotere instelling. Ik zie liever zelf dat het lokaal ingezamelde statiegeld uiteindelijk ook lokaal besteed gaat worden. Dit is ook beter voor ons dorp. Zo kunnen verenigingen, stichtingen of een goed initiatief een steuntje in de rug krijgen.”

Heijboer: “Dus bij deze wil ik ook iedereen vragen zich aan te melden via de website www.coop.nl om ook deel te nemen. Het is niet meer dan een formulier invullen en versturen. Op het hoofdkantoor zal een jury beoordelen wie in welk kwartaal uitgekozen wordt om een bus te mogen plaatsen in onze winkel. Wie niet gelijk worden gekozen gaan wel door naar de volgende selectieronde”, aldus Marcel Heijboer.