Afbeelding

Carnavalsderby in De Glazen Bol

Algemeen

HUIJBERGEN – Een derde seizoen zonder eindrangschikking was voor de KNVB en clubs onaanvaardbaar. Om tot een passend slot in juni te komen werd er vanaf de herstart druk op het programma gezet. Zelfs de normaliter in Noord-Brabant heilige carnavalszondag moest er aan geloven!

Her en der werden nog pogingen gewaagd om onder de feestdag uit te komen. Slechts Vivoo bereikte met Wernhout een compromis en speelde reeds op 13 februari gelijk (1-1). In alle overige duels werd geen overeenstemming bereikt. Meest in het oog springend is de confrontatie Grenswachters-WVV’67. Op grond van het verleden zijn de Puttenaren favoriet in de derby. In de zeven voorgaande edities deze eeuw won WVV’67 niet eenmaal. Verder heeft Grenswachters zich na de winterstop versterkt met de met dispensatie van METO overgekomen Jelle Hesbeens. De oud-jeugdspeler maakte onlangs op 24-jarige leeftijd alsnog zijn debuut in het eerste elftal en werd zo alweer de 31e speler die dit seizoen namens Grenswachters in actie kwam! Ook in De Glazen Bol kan Grenswachters vijfmaal rekenen op minimaal een punt. METO heeft het iets lastiger tegen Rimboe. ODIO eveneens tegen BSC. Zelfs oud-coryfee John van der Poel geeft zijn club niet de zegen. “ODIO is momenteel niet in goeden doen. Ik voorspel daarom met m’n verstand en dus niet met het hart. Ik zou het overigens helemaal niet erg vinden, mocht ik er volledig naast zitten.”
Prognose: Marie-Louise Hesbeens (Grenswachters): Grenswachters-WVV’67 (2-0), METO-Rimboe (1-2), NSV-Nieuw Borgvliet (1-2), NVS-Achtmaal (0-2, joker), ODIO-BSC (1-2). John van der Poel (ODIO): Grenswachters-WVV’67 (2-0), METO-Rimboe (1-2), NSV-Nieuw Borgvliet (1-2), NVS-Achtmaal (0-2, joker), ODIO-BSC (1-2). Jac Broos (METO): Grenswachters-WVV’67 (2-2), METO-Rimboe (1-1), NSV-Nieuw Borgvliet (1-3, joker), NVS-Achtmaal (0-2), ODIO-BSC (2-2). Henk Prop (WVV’67): Grenswachters-WVV’67 (2-1,joker), METO-Rimboe (0-2), NSV-Nieuw Borgvliet (1-2), NVS-Achtmaal (1-3), ODIO-BSC (2-2). Jaap van den Akker Sr. (Vivoo): Grenswachters-WVV’67 (3-1, joker), METO-Rimboe (0-4), NSV-Nieuw Borgvliet (2-2), NVS-Achtmaal (2-0), ODIO-BSC (1-2)

Ondanks erbarmelijke weersomstandigheden gingen op zondag 20 februari toch nog vijf wedstrijden door. Grenswachters verloor van koploper Wernhout, METO, WVV’67 en ook ODIO wederom boekten een zege. Qua Glazen Bol goed bekeken door Max van Elzakker (14) met in zijn kielzog Peter van Aert (12) en Marijn van Kalmthout (12). Niek Lameir (9) en Joris Koeleman (6) volgden op gepaste afstand.

De tussenstand: WVV’67 (123), METO (119), Grenswachters (113), ODIO (103) en Vivoo (91).