Ruud Spierings en Erwin van den Heuvel
Ruud Spierings en Erwin van den Heuvel

Ruud Spierings uit comfort zone

Algemeen

WOENSDRECHT - Na een weloverwogen zoektocht van enkele weke was er eindelijk witte rook boven sportpark De Fortuin waarneembaar. Met gepaste trots contracteerde WVV’67 onlangs Ruud Spierings. Hiermee treedt zowel de Woensdrechtse voetbaltrots als ook de ervaren oefenmeesters uit de comfort zone!

Gerard Lazarom is aan zijn laatste maanden als trainer in groen-zwarte dienst bezig. Na vier seizoenen prettig samenwerken verruilt hij WVV’67 voor de club waar hij in en ver verleden zowel als speler en trainer actief was: Nieuw Borgvliet. Voor diens sportieve erfenis meldden zich diverse gegadigden. Enkele gesprekken verder was de dagelijkse leiding eraan uit en besloot niet, zoals vaak gebruikelijk, uit de West-Brabantse ‘trainersvijver’ te vissen.
“Op basis van zijn cv en ervaring zijn we met Ruud Spierings in gesprek gegaan. De manier waarop hij over voetbal sprak, sloot aan bij de manier waarop wij het graag bij WVV’67 zien, sportief proberen het uiterste eruit te halen, maar wel realistisch blijven. Het vooral niet moeilijker maken dan nodig”, aldus voorzitter Erwin van den Heuvel. Het vastleggen van de nieuwe technisch en tactisch verantwoordelijke man voor volgend seizoen zorgde voor opschuddingen in met name de regio Rijnmond. De omgeving waar Ruud Spierings als keeper bij ondermeer VVGZ, PPSC, CVV en Rijnsburgse Boys en vele jaren als trainer actief was. De media sprak over het verlies van een ‘voetbalparel’!
“Toch geschreven door een verslaggever met verstand van voetbal, maar wat hij er precies mee bedoelde”, lacht de geboren Rotterdammer Ruud Spierings (65). In zijn laatste jaren onder de lat bij Rijnsburgse Boys behaalde hij zijn trainersdiploma’s en stond sindsdien 35 jaar bij vele clubs onder contract. Door familiale omstandigheden vond hij enig tijd terug domicilie in Lepelstraat. “Ik ben nu voor het derde seizoen, met overigens nog veel plezier, bij Steeds Hooger in Rotterdam bezig. Een geweldige club doch de wekelijkse reistijd begint toch parten te spelen. Ik besloot de horizon iets te verleggen en kwam bij WVV’67 terecht. Een vereniging waar ik direct een goed gevoel had. Een belangrijk criterium wil ik bij een club aan de slag gaan.”
Ruud Spierings staat volledig blanco ten opzichte van het nieuwe podium waarop hij mag gaan acteren. “Wat ik van de Vierde klasse heb begrepen is dat er behoorlijk wat derby’s worden gespeeld. Iets wat voor club en speler sowieso altijd leuk is. Met Steeds Hooger spelen we in de Derde klasse tegen Brabantse clubs als Virtus en SC Gastel. Daar merk je wel dat het zondagvoetbal iets meer leeft dan in de Rotterdamse regio. Ik kijk er in ieder geval naar uit!”, besluit Ruud Spierings, in 2022-2023 aan het roer van de ‘greenblack army’!