Carnaval Ossendrecht
Carnaval Ossendrecht

Vol programma Carnavalsstichting d’Ossekoppe

Algemeen

ZATERDAG 26 FEBRUARI 2022: 

PRINSE MATINEE

13:30 uur verzamelen op de Markt bij de Kiosk voor de 4e intocht van
Prins Zjim I.

Prins Zjim I is door alle wijzigingen op het laatste moment een beetje de draad kwijt geraakt. Zou hij op tijd aanwezig zijn op de Markt? Er staat een vorstelijke middag voor hem klaar waar hij feestelijk ontvangen zal worden door alle Osse, Koeie en Kalfkus. We pakken de draad terug op en we gaan weer samen naar de trap van het “Ostrechtse gemeentehuis”. Daar zal voor de 62e keer de gemeentesleutel worden overhandigd. Daarbij wordt de macht over Ostrecht voor de 4e keer overgedragen aan Prins Zjim I. De Prins zal met zijn gevolg 4 dagen lang regeren over ons schwoone durpke Ostrecht.

Aansluitend aan de intocht is er voor alle Osse, Koeie en Kalfkus het Prinse Matinee in de Harmoniezaal. Trek je mooiste prinsenpak of prinsessenpak aan en kom naar de Markt om 13:30 uur! Het belooft een vorstelijke middag te worden!

ZONDAG 27 FEBRUARI 2022: 

DE OSTRECHTSE RWOOIE SPELLEKES DRAOD

De carnavaleske speurtocht genaamd “De Ostrechtse rwooie spellekes draod”. Op zondagmiddag om 12:00 uur start de speurtocht voor alle Osse, Koeie en Kalfkus. De tocht is te lopen tot 16:00 uur en is circa 3,5 km lang. Je kunt deze met het gezin lopen. Houd alstublieft de actuele richtlijnen van de overheid en de 11 geboje van onze Grootste Boer hierbij in acht! Prins Zjim I en Nar Luukske hebben voor jullie op de route allemaal leuke spelletjes bedacht, die te maken hebben met een “draad”. Op jullie scoreformulier kan je dan bijhouden welke spelletjes je hebt gedaan en hoeveel punten je bij elk spel hebt behaald. Vergeet niet onderweg goed rond te kijken. Op verschillende plekken zul je woorden zien hangen, die samen een zin vormen. Een deelnameformulier kan je online downloaden via onze Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een formulier te kunnen downloaden, stuur dan een e-mail naar ossekoppe@hotmail.com of kom een formulieren ophalen bij een van de spellen of op de Markt die middag.

MAANDAG 28 FEBRUARI 2022: 

NARREBAL

Op maandag is het groot feest, willen jullie weten waarom??? Nou………, dan is Nar Luukske jarig! En dat willen we graag met jullie vieren in de cafés. We willen aan jullie allemaal vragen, om verkleed als Nar naar het dorp te komen. Daarom zullen Prins Zjim I en Nar Luukske deze middag vanaf 15:00 uur aanwezig zijn op het dorp om met jullie allemaal lekker te hossen, dansen en natuurlijk de zevensprong te doen.

Eetcafé Boulevard: 15:00-16:00 uur; Café De Snor: 16:00-17:00 uur; Café Harmoniezaal: 17:00-18:00 uur

VERKLEEDWEDSTRIJD

Omdat we jullie tijdens de carnaval altijd graag leuk verkleed zien, willen we dat nu ook aan jullie vragen. Maak een leuke carnavaleske foto of video en verstuur die vervolgens naar ons via onze Facebookpagina Carnavalsstichting d’Ossekoppe Ostrecht of ons e-mailadres ossekoppe@hotmail.com. In het weekend voorafgaand aan carnaval zullen Prins Zjim I en Nar Luukske hiervoor het startsein geven. Houd onze Facebookpagina goed in de gaten voor alle updates. Vervolgens zullen Prins Zjim I en Nar Luukske uit alle inzendingen de winnaars kiezen. Dus duik die grote verkleedkoffers met verkleedspullen in bij jullie thuis en kom zo feestelijk en carnavalesk mogelijk voor de dag!

DINSDAG 01 MAART 2022: 

H’OS EN DWEILMIDDAG 

Op carnavalsdinsdag staat er een heuse h’Os & Dweilmiddag op het programma. Daarom willen we jullie vragen om 14:00 uur aanwezig te zijn bij de Kiosk op de Markt. We zullen dan eerst dweilend door het dorp lopen, om vervolgens de h’Os & Dweilmiddag in de cafés voort te zetten. 

Eetcafé Boulevard: 15:00-16:00 uur; Café Harmoniezaal: 16:00-17:00 uur; Café de Snor: 17:00-18:00 uur 

RONDRIT

Om 19:00 uur zullen Prins Zjim I & Nar Luukske op de Os een rondrit door het dorp maken, om langs alle Osse, Koeie en Kalfkus te komen. Op deze manier kunnen alle kalfkus van Ostrecht vanuit hun voortuin de “Os Verbranden” en afscheid nemen van Prins en Nar.

De route die ze rijden is: Start bij de Brouwer aan de Brouwerij – Zr. Marie Adolphinestraat – Kon. Wilhelminastraat – Markt – Dorpsstraat – Kerkstraat – Molenstraat – Kennedylaan – Paus Joanneslaan – Bevrijdingstraat – Schaepmanlaan – Kennedylaan – Molendreef – Bevrijdingstraat – Lievevrouwestraat – Het Hoefke – Europastraat – Molenstraat – Stenenhoef – Molendreef – Kleine Dorpsstraat – Lievevrouwestraat – Duinstraat – O.L.V. ter Duinenlaan – Kon. Wilhelminastraat.

OS VERBRANDING

Om 00:00 uur is het traditionele verbranden van de Os op de Markt en teruggave van de gemeentesleutel door Prins Zjim I. Met daarbij het dansen van de Zeuvensprong en het zingen van het afscheidslied van de Ostrechtse carnaval: MOEDER OOZE N’OS IS DOOD

“We pakke de draod trug oep”, d’Ossekoppe.

Carnaval Ossendrecht
Carnaval Ossendrecht
Carnaval Ossendrecht
Carnaval Ossendrecht