Bibliotheek Halsteren verhuist van dit pand naar de Wittenhorst.
Bibliotheek Halsteren verhuist van dit pand naar de Wittenhorst. Foto: Bep Tielemans

Halsterse bieb komt in Wittenhorst

Algemeen

HALSTEREN - De bibliotheek in Halsteren trekt per 1 april aanstaande in bij ontmoetingscentrum de Wittenhorst aan Lindelaantje 1. Door samen te gaan wonen, kan de bibliotheek de openingstijden aanzienlijk verruimen. 

Dat maakt het voor de inwoners van Halsteren makkelijker om een bezoek te brengen aan de bibliotheek en gebruik te maken van het diverse aanbod van de collectie, kranten en tijdschriften. Het ontmoetingscentrum krijgt daarmee nog nadrukkelijker de functie van huiskamer.

Pascale van Zuilen, manager bij de Bibliotheek West-Brabant:  “Wat voor de bieb belangrijk is, is de aanwezigheid van samenwerkingspartners als WijZijn Traverse en het consultatiebureau. Daar wordt al mee samengewerkt, maar nu we onder één dak komen, wordt die samenwerking intensiever en vanzelfsprekender. Met een aansprekend aanbod van activiteiten voor de inwoners van Halsteren. Daar zien we echt ook de meerwaarde van bij elkaar in huis zitten. We doen het uiteindelijk niet voor onszelf, maar voor de inwoners.”
Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen om de bibliotheek te verhuizen. Pascale van Zuilen: “We gaan er voor zorgen dat onze dienstverlening zoveel mogelijk door kan gaan en dat onze bezoekers zo min mogelijk last hebben van de verhuizing.  En natuurlijk zorgen we, als de verhuizing klaar is, voor een mooi openingsfeestje.”

Ruimer open

Op alle dagen dat de Wittenhorst open is, kan er gebruik worden gemaakt van de bibliotheek. De bibliotheek is tot en met 31 maart gevestigd aan de Dorpsstraat 69. De openingstijden blijven tot die tijd woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur; op zaterdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur.