Zicht op de polder bij Lepelstraat.
Zicht op de polder bij Lepelstraat. Foto: Bep Tielemans

Extra bijeenkomsten bewoners De Kladde

Algemeen

“Inwoners Kladde hebben wél informatie ontvangen”

LEPELSTRAAT REGIO - De stelling dat ‘de omliggende bewoners van De Kladde nooit door TenneT zijn geïnformeerd of betrokken bij deze plannen’ klopt volgens woordvoerder Sander de Schepper van TenneT niet.

Hij zegt het volgende: “Dit is wellicht de beleving van de inwoners, maar is niet helemaal juist. Het klopt dat de inwoners van Kladde in maart 2021 niet expliciet zijn uitgenodigd voor deelname aan de werkateliers, bijeenkomsten die we hebben georganiseerd. De uitnodiging voor die bijeenkomsten hebben we verzonden naar woningen in het zoekgebied. Kladde viel daar net buiten. Vanuit de buurtschappen Kijkuit en Waterkant hebben wel circa 10 personen meegedaan aan de bijeenkomsten. Alle inwoners van Kladde en ook Lepelstraat hebben in maart 2021 per post echter wel een informatiebrief en flyer ontvangen over het project en omgevingsproces. In die brief zijn ze ook uitgenodigd om via onze online projectatlas, per mail of telefonisch te reageren op de plannen, zodat we dat kunnen meenemen in een ‘omgevingsbeeld’ voor de kansrijke locatie-alternatieven. Daar is vanuit het buurtschap Kladde helaas niet veel gebruik van gemaakt.”

Vandaag en morgen extra bijeenkomsten

Sander de Schepper vult aan: “Omdat we het wel belangrijk vinden dat ze alsnog hun zegje kunnen doen, zorgen kunnen uiten en meningen kunnen geven, organiseren we vandaag en morgen twee extra bijeenkomsten voor de inwoners van Kladde en omstreken. De informatie die we daar ontvangen verwerken we in het eerder geschetste omgevingsbeeld (hoe kijkt de omgeving tegen de locaties aan?) van de kansrijke locatie-alternatieven en wordt aangeleverd bij de gemeente. Het college van B en W en de gemeenteraad kunnen het dan gebruiken in haar overweging voor de locatiekeuze.”

Zicht op Auvergnepolder.