Duitse Herdershond
Duitse Herdershond

Veertig jaar Kringgroep De Plantage

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Kringgroep De Plantage bestaat 40 jaar. De club, onderdeel van de Vereniging voor fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden (VDH) en Duitse Herder Rasclub Nederland (DHRN), viert dit jubileum op 23 en 24 juli 2022 met een hondenweekend boordevol activiteiten, demonstraties en workshops voor alle hondenrassen in de Wouwse Plantage. 

Kringgroep De Plantage is in 2022 al veertig jaar actief aan de Julianaweg in de Wouwse Plantage en bestaat uit eigenaren van Duitse Herdershonden. De leden trainen hun honden onder meer op africhting en behendigheid. Arian Tak, voorzitter Kringgroep De Plantage, presenteert met trots het programma voor het jubileumweekend: “Met een feestelijk weekend in Spaanse sferen vieren we deze mooie mijlpaal. Omdat de eerste drie dagen van de Spaanse wielerronde La Vuelta plaatsvinden op Nederlandse bodem, haken we daar alvast op in. De Wouwse Plantage – kloppend hart van deze wielerregio - is immers doorkomstgemeente in de derde etappe.”

De kringgroep organiseert tijdens het feestweekend diverse leuke activiteiten: de hond die een parcours van 60 meter het snelst aflegt wordt beloond met een goed gevuld prijzenpakket. Een ander hoogtepunt is het Grote Happy Dog Hondendiner op zaterdagavond. Om 18.00 uur zijn alle honden uitgenodigd om aan te schuiven. Happy Dog, de natuurlijke diervoeding voor honden, zorgt voor een goed gevulde tafel. Verder zijn er tijdens het hondenweekend workshops Dog Diving, Mondeoring en Behendigheid. The Floaters organiseert een frisbeewedstrijd en het Hondenhof geeft een demonstratie met detectiehonden. Ook wordt er een hondenwandeling uitgezet rondom de Wouwse Plantage en kunnen deelnemers meedoen aan de ‘Spaanse HappyDog Survival’. Tot slot zijn de mooiste Duitse Herdershonden van Nederland aanwezig. Zij nemen deel aan de Kampioenschapsclubmatch, georganiseerd door Duitse Herder Rasclub Nederland. Als voorproefje op de wereldkampioenschappen in Duitsland later dit jaar zijn Duitse keurmeesters aanwezig in de Wouwse Plantage om de honden te beoordelen. Het complete programma is te vinden op facebook.com/www.vdhkringroepdeplantage.nl. Deelname aan de activiteiten op 23 en 24 juli aan de Julianaweg 12 in de Wouwse Plantage is gratis. Inschrijving verloopt via de betrokken organisaties.

Neem voor meer informatie over het hondenweekend en de kringgroep contact op met: Arian Tak (voorzitter), info@hoevekestijn.nl, telefoon: 0165 379 877.

Hondenweekend