Impressie van de vorige geslaagde SKW muziekkwis in ‘t Weike in Lepelstraat.
Impressie van de vorige geslaagde SKW muziekkwis in ‘t Weike in Lepelstraat.

Weer muziekkwis Lepelstraat

Algemeen

LEPELSTRAAT - Na het succes van de vorige edities vindt, als de Covid-19 maatregelen het toelaten, op zondag 13 maart in buurthuis ’t Weike in Lepelstraat weer de ‘SKW Muziekkwis’ plaats.

De inmiddels zevende muziekkwis beslaat weer veel stijlen uit de geschiedenis van de populaire muziek van ongeveer 1950 tot heden. Aan de hand van vooral geluids- en beeldfragmenten kunnen de deelnemende teams hun kennis tonen en de strijd met elkaar aangaan.

Er zijn drie hoofdrondes, de eerste met muziekfragmenten die steeds verder teruggaan in de tijd. Daarna een videoronde waar niet alleen naar titel en uitvoerende wordt gevraagd maar tevens kennisvragen worden voorgelegd. De derde ronde is een elk jaar wisselende verrassingsronde.

Om de teams goed bezig te houden is er verder een papieren tussenronde die tijdens de kwis in eigen tempo kan worden afgewerkt en aan het einde moet worden ingeleverd. Vanwege de genoemde diversiteit zijn teams met een mix van jongere en oudere teamleden ideaal.

De bedoeling is vooral om de deelnemers een gezellige middag te bieden, maar er zit tevens een serieus wedstrijdelement in. Daarom is er gekozen voor een niet al te hoog moeilijkheidsgehalte, al moet je wel wat van muziek weten om hoog te kunnen eindigen. Als namen als Meau, Artic Monkeys en Chuck Berry je niks zeggen, dan kom je niet ver als je ook komt voor het wedstrijdelement.

Vanwege Corona is een geldige QR-code verplicht, mag een team uit twee tot maximaal vier personen bestaan, heeft men een vaste zitplaats en kunnen er slechts tien teams deelnemen. Teams kunnen zich vooraf per e-mail aanmelden via skw.weike@gmail.com, onder vermelding van een leuke teamnaam, de naam van de teamcaptain en het aantal personen. Deelname is gratis, door de beperkte ruimte geldt: vol = vol. De kwis begint om 14.00 uur en duurt naar verwachting tot 17.00 uur.