Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

Hondenlosloopveldje heropend

Algemeen

WOENSDRECHT - Op 24 december is aan de Fortuinstraat in Woensdrecht door de wethouders Jeffrey van Agtmaal en Lars van der Beek en het dorpsplatform Woensdrecht het hondenlosloopveldje heropend.

Het hondenlosloopveldje is verplaatst naar de overzijde van de weg, tussen het uitkijkpunt en het wandelpaadje naar het dorp. Hiermee is er weer een plek waar honden onaangelijnd lekker kunnen rennen en spelen. 

Het oorspronkelijke veldje is onlangs weggehaald om plaats te maken voor het nieuwe Integraal Kindcentrum Woensdrecht (IKC). Op die plek en het omliggende terrein zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart. 

Voor het bodemonderzoek ter plaatse zijn het hondenlosloopveldje en de kleinere, losstaande speeltoestellen tijdelijk weggehaald en is een gedeelte van het struikgewas verwijderd. 

In nauw overleg met het dorpsplatform Woensdrecht is er voor het hondenlosloopveld een nieuwe locatie aan de overzijde van de weg gevonden. 

Speeltoestellen

Zodra het onderzoek afgerond is, worden de losstaande speeltoestellen indien mogelijk op de oorspronkelijke plek teruggeplaatst. Het grote, nieuwste klimrek ligt overigens niet in het onderzoeksgebied en kan nog gewoon gebruikt worden. 

Het dorpsplatform liet weten dat op het hondenlosloopveldje nog wat speeltoestellen komen voor de honden. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding