Afbeelding

Milieuvereniging Benegora neemt het op voor inwoners Ossendrecht

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - Milieuvereniging Benegora heeft beroep ingesteld bij de Raad van State met betrekking tot Windpark ZE-BRA.

‘Door twee windturbines van Windpark ZE-BRA dreigt het geluidsniveau in Ossendrecht nog wat hoger te worden. De norm wordt echter al jarenlang ruim overschreden. In 2009 heeft de Regionale Milieudienst West-Brabant het “Belevingsonderzoek luchtkwaliteit en geluidsbelasting gemeente Woensdrecht” uitgevoerd. Uit deze nulmeting bleek dat in alle kernen industrielawaai hoog scoorde met Ossendrecht als ‘winnaar’. Daar gaf 52% van de bevolking aan ernstig gehinderd te zijn door industriegeluid en 22% relateerde daar ook slaapproblemen en gezondheidsklachten aan. Bijna een kwart van de inwoners nota bene. Actuele meetgegevens van Benegora laten nog steeds dezelfde cijfers zien als destijds. Ze zijn 24/7 te volgen op www.noisenet.nl/benegora

Het geluidsniveau in de kern Ossendrecht is ‘s nachts gemiddeld 43dBA. Dat is 3dBA boven de norm. Dat lijkt niet veel maar een overschrijding van 3dBA beteken 2 keer meer geluid dan toegestaan. Door de 2 windturbines van Windpark ZE-BRA dreigt het niveau, als een ‘luidruchtig’ type gekozen wordt, nog wat toe te nemen. Maar dat hóéft niet want er zijn ook ‘stillere’ molens waar de initiatiefnemers voor kunnen kiezen.’ Benegora stelt: geen extra geluidsbelasting in de Woensdrechtse polders!