Afbeelding

Wielerzussen De Jong op naar seizoen 2022

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - Uit Ossendrecht afkomstige wielrensters Thalita en Demi de Jong blijven hun supporters enthousiast op de hoogte houden. Beide zussen bereiden zich in Spanje voor op het nieuwe seizoen.

Thalita vertelt: “De voorbereidingen naar seizoen 2022 zijn weer van start gegaan. Ik ben begonnen met trainen in Spanje aan de Costa Blanca. Een ideale plek om hier rustig te beginnen aan de opbouw, niet teveel klimmen, maar je kunt het wel zwaar maken zoals je zelf wilt. Ik ben twee keer in de week in de fitness te vinden voor krachttraining, dat deed ik thuis ook al sinds eind oktober. De spieren sterker maken en zo ook kans op blessures te verminderen. Naast de krachttraining train ik natuurlijk ook op de weg. Het weer heeft de eerste week (eind november) niet direct meegezeten, enorme regenval en erg koude en harde wind maakten het nog niet echt lekker Spaans. Gelukkig is het deze week wel zonnig en lopen de temperaturen in de middag op tot ongeveer 17 graden. Ook hier is het in de ochtend nog frisjes maar wel met een zonnetje. Nog 3 trainingsdagen voor de boeg en dan vertrek ik weer naar huis. Het was even fijn om weg te zijn van thuis want er gebeurt een heleboel rondom mij, hier vertel ik jullie later meer over.”

Voor Demi is het haar eerste trainingskamp met de nieuwe ploeg Parkhotel Valkenburg. “De trainingen gaan goed hier. Het is lang geleden dat ik me zo heb gevoeld. Het is een gezellige groep meiden en iedereen gaat goed met elkaar om. Dit trainingskamp staat in het teken van rustige duurtrainingen om de basis goed op te bouwen. Nog geen intensieve blokken. Die komen in februari wel aan bod. Om de paar dagen hebben we corvee met een groepje. Er is een kok mee en die moeten we dan een beetje helpen. Zo zorgen we met z’n allen dat het goed verloopt. In de trainingen hebben we altijd een auto achter ons rijden met extra bidons, eten, wielen en een extra jasje en armstukken voor het afdalen. Hopelijk is het de komende dagen ook nog lekker weer. Je gaat uiteindelijk toch ook een beetje naar Spanje om lekker in het zonnetje te fietsen.”

De zussen bedanken hun supporters voor de steun in goede maar vooral ook mindere tijden.