Overhandiging van zelfgemaakte kerstkaarten door leerlingen van basisschool De Springplank voor vluchtelingenkinderen op Lesbos.
Overhandiging van zelfgemaakte kerstkaarten door leerlingen van basisschool De Springplank voor vluchtelingenkinderen op Lesbos. Foto: Bep Tielemans

Kerstgroeten voor kinderen op Lesbos

Algemeen

HALSTEREN - De afgelopen weken hebben alle kinderen van basisschool De Springplank in Halsteren hard gewerkt om kerstkaartjes te maken voor de vluchtelingenkinderen in het vluchtelingenkamp op Lesbos. Doel van deze actie is om de kinderen in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos te laten weten, dat ze niet vergeten worden.

Dinsdagmiddag ontvingen leden van de Diaconie van de Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer een grote stapel kerstkaarten uit handen van kinderen van groep 5 van basisschool De Springplank in Halsteren.
Ook basisschool Sint Maarten bood een mooie kaart aan. “We zijn daar erg blij mee. Al met al mochten we 200 wenskaarten in ontvangst nemen”, vertelt Gea Ros.

Deze actie was een onderdeel van de landelijke actie “Geef Licht” van KerkinActie. Met filmpjes, foto’s en verhalen werden vluchtelingenkinderen in de picture gezet. 

Ook de kinderen van De Springplank hebben met elkaar gesproken hoe het komt dat daar zoveel kinderen tijdelijk wonen en het verhaal van de kinderen van Lesbos gehoord. 

Deze week gaat een groepje vrijwilligers van stichting Christian Refugee Relief naar Lesbos en zal er voor Kerstmis de kaarten uitdelen aan de vluchtelingenkinderen..

Afbeelding
Kerstkaarten voor Lesbos