Janet Helder, Barry Jacobs en Bjorn Meijer openen het nieuwe steunpunt Belastingdienst.
Janet Helder, Barry Jacobs en Bjorn Meijer openen het nieuwe steunpunt Belastingdienst. Foto: Dennis van Loenhout

Steunpunt Belastingdienst geopend in gemeentehuis

Algemeen

BERGEN OP ZOOM – In het gemeentehuis van Bergen op Zoom opende de Belastingdienst op 16 december een regionaal steunpunt, waar burgers terecht kunnen met al hun vragen over belastingzaken, toeslagen en invorderingen.

Het nieuwe steunpunt is voorlopig elke dinsdag en woensdag geopend. Via de Belastingtelefoon kan gratis een afspraak worden gemaakt, waarin de werknemers van het steunpunt alle tijd nemen om in een persoonlijk gesprek vragen te beantwoorden of problemen op te lossen. De Bergse wethouder Barry Jacobs is blij met het nieuwe steunpunt in Bergen op Zoom: “Dit steunpunt past in onze visie dat inwoners centraal staan”, zegt hij, “en met dit steunpunt geeft de Belastingdienst vorm aan haar eigen slogan, door de dienstverlening inderdaad makkelijker te maken.”

Dichterbij

Janet Helder, plaatsvervangend Directeur Generaal van de Belastingdienst zegt dat de Belastingdienst dichter bij inwoners wil komen, en daarom haar steunpunten juist bij gemeentes wil huisvesten. “Dit steunpunt is het negende dat we in Nederland openen. Dat doen we met volle overtuiging, omdat we die mensen die hulp nodig hebben bij hun belastingzaken ook daadwerkelijk willen helpen. In het nieuwe coalitieakkoord staat dat de regering wil werken aan een overheid die betrouwbaar, dienstbaar, rechtvaardig en dichtbij is, dat verwoordt precies wat we met onze steunpunten willen bereiken.” 

Samenwerking

Wethouder Jacobs en Bjorn Meijer, hoofd dienstverlening van de Belastingdienst, roepen de medewerkers van het steunpunt op om ook de samenwerking te zoeken met de werknemers van de gemeente, omdat die in het sociaal domein regelmatig in contact komen met mensen die mogelijk ook op fiscaal vlak hulp nodig hebben en er bij tijdig doorverwijzen veel problemen voorkomen kunnen worden. 

Openingstijden

Meijer verwacht dat de openingstijden van het steunpunt in Bergen op Zoom ruimer zullen worden naarmate de vraag groeit: “Als we elkaar als gemeente en Belastingdienst opzoeken kunnen veel betekenen. We hebben immers allemaal te maken met dezelfde burger.”