Initiatiefnemer Edward Jansen met een petitie namens omwonenden van de Steenbergseweg.
Initiatiefnemer Edward Jansen met een petitie namens omwonenden van de Steenbergseweg. Foto: Bep Tielemans

Steenbergseweg opnieuw op de agenda

Algemeen

HALSTEREN – Bewoners van de Steenbergseweg laten zich niet met een kluitje in het riet sturen. Een negatieve reactie van het college op een petitie die vraagt om de geluidsoverlast aan te pakken is volgens bewoners niet goed onderbouwd. Met een open brief dringen ze bij de raad opnieuw aan op actie.

In oktober kwamen zo’n 80 bewoners van de Steenbergseweg met een petitie, die het college oproept om de geluidsoverlast die zij ervaren op het stuk weg tussen de rotondes van de Wouwseweg en Vogelenzang. Oplossing zien de bewoners voldoende: een laag fluisterasfalt zou mogelijk zijn, of de weg zou kunnen worden omgevormd tot 30 kilometerzone.

In een open brief stellen de bewoners nu dat het college haar afwijzende reactie baseert op feitelijke onjuistheden, en onzorgvuldig te werk gaat. Bovendien verwijten bewoners de gemeenteraad – met uitzondering van VVD, PvdA en Lijst Linssen - desinteresse, onzorgvuldigheid en een gemis aan belangenafweging, vergaring van kennis en controle van het college. De bewonersbrief eindigt met een oproep tot actie, en het tonen van interesse. “Eerst dan zullen de bewoners – lees kiezers – u allen in de toekomst belonen”, aldus vertegenwoordiger Edward Jansen.