WVV'67 voorzitter Erwin v.d. Heuvel trots op z'n goalgetters.
WVV'67 voorzitter Erwin v.d. Heuvel trots op z'n goalgetters.

KNVB op de bres voor herziening nieuwe maatregelen

Algemeen

HUIJBERGEN – Sporten stimuleert de gezondheid en weerstand, en verkleint de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en psychische problemen. Sporten is juist ‘essentieel’, zowel tijdens de pandemie als voor de toekomstige volksgezondheid.

Deze argumenten heeft de KNVB in strijd met de nieuwe maatregelen in ‘Den Haag’ kenbaar gemaakt, maar helaas is er anders besloten. Afgelopen zondag hadden de nieuwe maatregelen nauwelijks gevolgen. Voor de trainingen na het weekend is dit wel heel ingrijpend. Als er vanaf 17.00 uur niet buiten, in de frisse lucht en eventueel met de kleedkamers op slot, kan worden getraind, dan kan dit ook consequenties hebben voor het vervolg van de competities. Want vroeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind. Daarom riep de KNVB de Tweede Kamer op om deze maatregel met het kabinet te bespreken.

Of zondag 28 november een vooruitgeschoven start voor de winterstop betekent is vooralsnog afwachten. Maar liefst vier duels in de Vierde Klasse B gingen om diverse redenen niet door. In Huijbergen ging het licht wel op groen voor de onderlinge twist tussen Vivoo en Rimboe. De koploper uit Wouwse Plantage, waar overigens geen enkele speler de dorpskern als geboorteplaats in het paspoort heeft staan, herbergt een surplus aan technische vaardigheid. Vivoo had hier moeite mee, knokte het voor wat het waard was doch liep na een half uur toch tegen een doelpunt aan. Na de thee eiste verdediger Bouke de Waal ongewild een hoofdrol op door eerst ongelukkig in eigen doel te werken en vervolgens een schot van richting te veranderen, hetgeen 0-3 betekende. Vervolgens zorgde hij eigenhandig met een goal voor aansluiting. Topscorer Dimitri Ceuppens volgde diens voorbeeld en bracht Vivoo geheel terug in de wedstrijd. Kort voor tijd gooide Rimboe het duel definitief in het slot, 2-4.

In Woensdrecht ontving WVV’67 Bergse buurman Nieuw Borgvliet. De bezoekers onder leiding van Erwin van Schilt gingen fel van start, het was WVV’67 echter die scoorde. Max van Elzakker strafte een foutje in de defensie resoluut af. Kort voor rust werd de voorsprong verdubbeld toen de oprukkende verdediger Matt Luijkx een voorzet fenomenaal achter het standbeen binnen werkte. In de tweede helft ging de ‘greenblackarmy’ op zoek naar meer maar werd getrakteerd op een tegentreffer. Hessel van Aalzum zorgde opnieuw voor marge toen hij zijn harde voorzet doeltreffend van richting zag veranderen. Borgvliet toonde veerkracht en forceerde achtereenvolgens twee goals. Het verdict zat hem in de staart. Invaller Kieran Pijnen werd in zijn rug geduwd en aanvoerder Quirijn verzilverde het buitenkansje vanaf elfmeter, 4-3!

In De Glazen Bol gaven de oud-voetballers van het jaar elkaar niet veel toe. Door de vele afgelastingen werden slechts de duels van Vivoo en WVV’67 doorberekend. John in de Weij (METO) en Wilfried van Tilburg(WVV’67) boekten ieder vier punten. Dave Roels (Grenswachters) scoorde er drie. Francois van Dijke namens ODIO en Martijn van den Berg voor Vivoo waren goed voor twee en één punt. De nieuwe tussenstand ziet er als volgt uit: WVV’67 (109), Grenswachters (107), METO (107), ODIO (91) en Vivoo (82).