Het honderden-biljarttoernooi is in Halsteren een sportieve en gezellige traditie.
Het honderden-biljarttoernooi is in Halsteren een sportieve en gezellige traditie. Foto: Bep Tielemans

Honderden-toernooi terug bij Tivoli

Algemeen

HALSTEREN - Tussen kerst en Nieuwjaar was het traditie in Halsteren dat er een honderden-biljarttoernooi gehouden werd. De laatste tien jaar, vóór corona, bij café-feestzaal de Roos; de jaren daarvoor bij café-zaal Tivoli. De Roos heeft inmiddels een andere bestemming gekregen en mede daarom keert het PLUS-honderden-toernooi nu terug naar Tivoli.

 Vier ballen

Honderden is biljarten met vier ballen, met een blauwe bal erbij, waarbij een speler precies op 100 uit moet komen. Gaat een biljarter boven de 100 dan heeft de tegenstander gewonnen.

Het toernooi wordt gehouden op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 december. Er wordt op vier biljarts gespeeld op dinsdag en woensdag om 10.30 uur, 16.00 uur en 20.00 uur. Donderdag 30 december is de finaledag, vanaf 14.00 uur. Die wordt afgesloten met de prijsuitreiking, een loterij en muziek.

Boven de 100

Medeorganisator Ton Tielemans aan het woord: “We hebben zoveel mogelijk de oude organisatie weer van stal gehaald. Adrie Jonkers (speaker), René Eskes (speelschema’s), Rik Ernest (leiding finaledag), Piet Roosendaal (onderhoud biljarts) en Rian van Vlimmeren (loterij) hebben hun medewerking toegezegd. Tivoli uitbaters Diana en René zijn ingeschakeld voor allerhande klussen en lekker eten.”

We zijn eerst alle vroegere deelnemers gaan benaderen en de huidige klanten van Tivoli. We zitten nu al boven de 100 inschrijvingen en het zou dus zomaar kunnen dat we maandag 27 december er als speelavond bij moeten pakken. Voor het eerst dit jaar werken we met een aparte finaledag. Met 64 spelers gaan we naar de knock-out fase, op 30 december vanaf 14.00 uur. Door de steun van diverse sponsors hoeven we ook nu geen inschrijfgeld te vragen. Elke deelnemer speelt dus minimaal vier partijtjes in een poule van vijf. We gaan dit jaar ook proberen de deelnemers van elke poule zo veel mogelijk zelf te laten tellen. De organisatie zet de zaak mee aan de gang, helpt waar nodig en vult de standenlijsten mee in.”

Inschrijven

“Vanzelfsprekend zijn de dan geldende regels voor het betreden van een horecagelegenheid van toepassing. Inschrijven is nog mogelijk. Dit kan alleen via telefoon: 0164-682286. In overleg spreken we dan datum en tijd af”, aldus Ton Tielemans.