Vivoo-ODIO
Vivoo-ODIO

ODIO breekt Huijbergse ban

Algemeen

HUIJBERGEN – Langzaam maar zeker begon het een spreekwoordelijke ‘angstgegner’ te worden. Een tegenstander welke per definitie niet echt beter is doch waar tegen telkens punten worden verloren. De in het verleden behaalde resultaten alsmede de ongelukkige seizoenopening zorgde bovendien voor ODIO ook al niet voor een favorietenstatus in het duel met Vivoo. Het kan verkeren echter en derhalve trok de aanstaande jubilaris voor het eerst sinds het seizoen 2012-2013 aan het langste eind. In extremis!

Door nederlagen tegen METO en Rimboe wachtte ODIO nog steeds op haar eerste punten. Door diverse redenen kon coach Peter van Oirschot geen beroep doen op de ervaren routiniers Coen Michielsen en Mitchell Elenbaas. In de voorhoede ontbrak Damian Elenbaas vanwege blessure. Daarentegen was Coen Corré was wedstrijdfit verklaard. Bij Vivoo kon trainer Andy Wierikx wegens blessureleed geen gebruik van Robbert Cortie en Finn Verhoeven maken. Wel opnieuw basisplaatsen voor de youngsters op d rechterflank Goort Buijtenweg en Dani Jonk.

De wederzijdse supporters kregen vanaf de aftrap twee hardwerkende teams te zien die elkaar weinig ruimte gaven. ODIO probeerde diverse malen door verschillende loepzuivere dieptepasses van laatste man Roy Carpentier. Het noopte twee Vivoo-verdedigers tot met geel bestrafte ingrepen. Aan de overzijde had Sander Kerstens zijn handen overvol aan de snelle topschutter Dimitri Ceuppens. De Vivoo-aanvaller wist zich ondanks zijn ‘schaduw voor één middag’ te onderscheiden door uit het niets de paal te raken. En in de 28e minuut de score te openen. Bas van der Heijden kopte de bal naar de andere zijde van de goal alwaar Ceuppens op zijn beurt van dichtbij binnen kopte, 0-1.

ODIO leek ietwat aangeslagen doch bezorgde zichzelf net voor rust opnieuw perspectief toen Marijn Corré attent nabij de tweede paal reageerde en de gelijkmaker scoorde.

Na rust twee ongewijzigde ploegen die vanuit een gesloten defensie op zoek naar meer waren. Het was ODIO die als eerste beloond werd. Vivoo-goalie Robert Samek pareerde een inzet van dichtbij, in de rebound dook de 16-jarige Elham Yacoobi op het buitenkansje en de Ossendrechtse voorsprong was daar. Enkele minuten later haalde linkshalf Roel Paulus de achterlijn en bediende de mee opgekomen Jeroen van Gastel die fenomenaal uithaalde en ODIO-keeper Goort Gelten kansloos liet, 2-2. Het zou het laatste Huijbergse wapen blijken te zijn.

Vivoo koesterde het punt en leek in de opzet te slagen. Tot dat ODIO in de allerlaatste minuut nog een alles-of-niets offensief waagde. Een afgeslagen aanval eindigde voor de voeten van Luc Melsen die vanaf tien meter de trekker overhaalde. En hiermee de Huijbergse ban brak, 2-3!

Vivoo: Robert Samek, Jeroen van Gastel, Bouke de Waal, Goort Buijtenweg, Dani Jonk (78. Niek Lameir), Ronny Bolders (78. Ruud van Gastel), Remco Motzheim (90. Siep Veldkamp), Roel Paulus, Kaylan Timmermans (84. Jaap van den Akker), Bas van der Heijden, Dimitri Ceuppens.

ODIO: Goort Gelten, Roy Carpentier, Jeremai Martina (74. Farzad Yacoobi), Sander Kerstens, Luc Melsen, Coen Corré (64. Albert van der Kooij), Raf Melsen, Elham Yacoobi, Marijn Corré, Bradley Smeekes (64. Thomas Jansen), Luke de Dooij.