Drugs leidt tot criminaliteit
Drugs leidt tot criminaliteit

Manifest Ondermijnende Criminaliteit

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - De gehele fractie van de Bergse VVD vraagt het college van b en w het Manifest Ondermijnende Criminaliteit te ondertekenen, zoals vijftien burgemeesters in de regio dat inmiddels hebben gedaan. 

‘Het viel ons op, dat de handtekening namens de gemeente Bergen op Zoom ontbreekt en dat terwijl de gevolgen van ondermijnende criminaliteit hier onverminderd zichtbaar zijn en tot ontsteltenis leiden bij onze inwoners’, zo staat in een brief van Dominique Hopmans namens de fractie van de Bergse VVD. ‘Bergen op Zoom is jarenlang geteisterd door forse drugsoverlast. Samen met Roosendaal werd in 2009 zelfs besloten om alle coffeeshops te sluiten en over te gaan op een zero-tolerance beleid. Ongeacht hoe men deze maatregelen waardeert, is de straatcriminaliteit er niet minder op geworden en is ook onze gemeente gebaat bij doeltreffend landelijk beleid’, aldus de Bergse VVD.

Ook Lokaal Realisme vraagt zich af waarom Burgemeester Peter van Bergen op Zoom het manifest niet heeft ondertekend, terwijl burgemeesters van buurgemeenten Woensdrecht en Steenbergen dat wel deden.