Joep van Kalmthout (METO) scoort 1-0
Joep van Kalmthout (METO) scoort 1-0

Derby zonder hoogtepunten

Algemeen

HOOGERHEIDE – Na inleidende vriendschappelijke beschietingen, enkele wedstrijden bekeravonturen kwam zondag 26 september ook de competitie 2021-2022 officieel uit de startblokken. Voor het eerst in een klein jaar man men weer dromen over periodetitels en kampioenschappen. Voor de seizoenopening had de KNVB in de Woensdrechtse contreien voor zowel de dames als ook in de Vierde Klasse B voor heren een onvervalste onderlinge confrontatie in petto!

Deze zomer bundelen de dames van Vivoo da2 en METO da1. Het combinatie-elftal ontmoette op Sportpark De Heiloop in Ossendrecht gastvrouw ODIO da1. Hoewel combi-coach Corné Adriaansen wegens een niet zo vlekkeloze voorbereiding er niet op gerust was, zag hij zijn team niet echt in gevaar komen. ODIO leverde veel strijd aar kon iet voorkomen dat Quinty de Bats de score opende. Na rust zette Vivoo/METO door en scoorde met Marieke van Aert, Valerie Overbeeke en Laura van Elsakker nog driemaal. Eindstand 0-4.

WVV’67 ging voor haar ouverture op bezoek bij BSC. Ondanks een overtuigende bekercampagne had het team van Gerard Lazarom in Roosendaal niets in te brengen en likt met 3-0 de wonden.

Grenswachters nam het in eigen huis op tegen NSV. In de eerste helft openden de Puttenaren overtuigend en kwam al in de 11e door Raphael Verhaert op voorsprong. Nog voor de thee tilden Nicky Verboven en Tim van de Bleeken de stand naar comfortabele waarden. Na rust nam scheidsrechter Tirions een hoofdrol voor zijn rekening en stuurde Tim van de Bleeken van het veld. NSV profiteerde en verkleinde de marge tot 3-2. Uiteindelijk zorgde aanvoerder Toby de Bruijn toch voor Putse winst door in de slotfase een strafschop gedecideerd binnen te schieten.

Ook Vivoo ging voortreffelijk van start. In Huijbergen nam NVS brutaal de leiding. Niet voor lang toen Robbert Cortie, Roel Paulus en een eigen doelpunt de stand op 3-1 brachten. Nog voor rust deed blauwwit uit Nieuw-Vossemeer iets terug, 3-2. In de tweede helft drongen de bezoekers nogmaals aan, Vivoo overleefde en boekte drie punten!

METO-ODIO vormde op voorhand de uitsmijter van het programma. De weergave was echter van derby onwaardig niveau. Bij ODIO ontbraken sterkhouders Raf en Luc Melsen, Bradley Smeekes als ook Coen Corré. Het team kon geen vuist maken en liet het spel aan METO. De Tricolores konden ook niet overtuigen en kwamen voor rust niet verder dan een mogelijkheid voor Sander Bogers. Voor ODIO raakte Roy Carpentier met een vrije trap de lat. In het tweede bedrijf een zelfde spelbeeld. Uiteindelijk werd Joep van Kalmthout matchwinnaar door een spaarzame kans tot goal te promoveren, 1-0.

METO: Hugo Bos, Donovan de Weert, Marijn van Kalmthout, Joep van Kalmthout, Dennis Wilting, Patrick van Roosendaal (78. Niels Goossens), Sanders Bogers (77. Quinten Hunting), Jens Hermans, Bo Vriens (62. Niels Adriaansen), Geert Verstraten, Delano Sebrechts (45. Daan Maasdijk).

ODIO: Goort Gelten, Roy Carpentier, Jeremai Martina, Albert van der Kooij, Elham Yacoobi, Marijn Corré (58. Mitchell Elenbaas), Thomas Jansen, Luke de Dooij, Damian Elenbaas, Coen Michielsen, Farzad Yacoobi.