Maand van de geschiedenis
Maand van de geschiedenis

Maand van de Geschiedenis met uiteenlopende activiteiten

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op vrijdag 1 oktober start het grootste historische evenement van Nederland: de Maand van de Geschiedenis. Honderden musea, bibliotheken, boekhandels en culturele instellingen organiseren talloze activiteiten rondom het jaarthema Aan het werk. 

Van rondleiding tot kinderprogramma, van theatervoorstelling tot lezing en van stadswandeling tot fietstour: met ruim 450 activiteiten is er voor iedereen wat te doen, in iedere provincie. Een greep uit het programma in Bergen op Zoom.

Ontdek de bodemvondsten die horen bij de historische ambachten uit de geschiedenis van Bergen op Zoom en puzzel zelf met scherven of probeer een bodemvondst te dateren. Stichting In den Scherminckel, 2 en 30 oktober, 13.00-16.30 uur; Wassenaarstraat 61,4611 BT Bergen op Zoom. www.maandvandegeschiedenis.nl/sids. U wandelt (al dan niet digitaal) langs locaties in de binnenstad van Bergen op Zoom, waar archeologische opgravingen hebben plaatsgevonden en waar bijzondere vondsten zijn gedaan. Loop op uw eigen tempo door de wijk ‘Potteriekes’. Daar woonden in de Middeleeuwen de pottenbakkers. U vindt deze gratis digitale Archeo Stadswandeling via www.scherminckel.nl, via www.izi.travel/nl of via de app ‘Izi travel’. En beleef de Verborgen Vesting van Bergen op Zoom! Zaterdagochtend 2 oktober.

Diverse tijden. Aanmelden via scherminckel@home.nl.Er is sprake van een maximaal aantal deelnemers per Archeologietour. Vol = vol

Praktische informatie

Datum: 2 okt 2021

Locatie: Hof van Asselbergs,4611 BJ Bergen op Zoom

Kosten: € 8,00

Tickets: www.scherminckel.nl

Meer info: scherminckel@home.nl

Contact: scherminckel@home.nl 

Praktische informatie

Datum: 1 - 31 okt 2021

Locatie: Grote Markt,4611 AA Bergen op Zoom

Kosten: gratis

Meer info: www.scherminckel.nl

Contact: scherminckel@home.nl