Marco Mol van 1633 en Patrick Roodenburg, voorzitter Ons Kent Ons.
Marco Mol van 1633 en Patrick Roodenburg, voorzitter Ons Kent Ons. Foto: Bep Tielemans

Nieuwtjes van Toneelvereniging Ons Kent Ons

Algemeen

De gebeurtenissen na 1 februari 2020, een overzicht;

De Halsterse Toneelvereniging Ons Kent Ons (opgericht 9 april 1981) wil iedereen even bijpraten over de afgelopen maanden en de plannen voor de toekomst. Eerst even terugblikken op roerige en moeilijke tijden. Oktober 2019 (ja, zolang geleden) was onze -voorlopig laatste- zaalproductie. “Een schat van een buste” werd toen driemaal met veel succes opgevoerd. In Café-Zaal De Roos. 

Op zaterdag 1 februari 2020 stond de vereniging voor het laatst op een podium. Tijdens het Broojebal van de Stichting Alterse Carnaval (SAC) in de Wittenhorst verzorgden wij een aantal muzikale sketches. En toen werd het plotseling heel stil rondom de verenging. U kent allemaal de oorzaak van de -noodgedwongen lange- pauze; de diverse lockdowns én tal van maatregelen door de coronacrisis. Uiteraard werden bijna alle verenigingen keihard door deze pandemie getroffen. Echter, wees gerust; Ons Kent Ons bestaat nog steeds en zit boordevol plannen.  

Een nieuwe repetitieruimte Restaurant 1633 Eten & Drinken;

Naast de coronaperikelen kwam er nog een groot probleem bij. In oktober 2020 sloot Café-Zaal De Roos voorgoed de deuren als horecazaak. En Ons Kent Ons kon opnieuw op zoek naar een locatie om wekelijks te kunnen repeteren. Gelukkig kwam er al heel snel een oplossing. Eigenaar Marco Mol van Restaurant 1633 Eten & Drinken kwam vrijwel direct met het mooie aanbod om de voormalige raadszaal op de 2e verdieping van het pand te gebruiken. Inmiddels zijn wij al enkele maanden (uitgezonderd de vakantieperiode) te gast bij 1633. En het bevalt beide partijen uitstekend. In de oude raadszaal zijn in het verleden natuurlijk meer dan genoeg komedies opgevoerd. Toen door de Gemeenteraad van de zelfstandige Gemeente Halsteren! Deze zaal is als het ware toneelspelen gewend. 

En zo heeft OKO weer een oefenruimte aan de Dorpsstraat. Na Central, Willem 3 & De Roos is Restaurant 1633 Eten & Drinken het nieuwe thuishonk geworden voor de wekelijkse repetities op de maandagavond. En de leden -die daar zin in hebben- kunnen na afloop bijpraten. Natuurlijk onder het genot van een drankje. Gezelligheid is al 40 jaar lang 1 van de pijlers van de totale groep spelers en medewerkers. 

De eerstkomende uitvoeringen mei 2022;

Alle plannen voor de jaren 2020 en 2021 konden door de lockdowns en maatregelen -helaas- de prullenbak in. Geacht publiek wees er zeker van; als toneelvereniging Ons Kent Ons, wij missen jullie! Hopelijk is dat wederzijds. Vanaf de maand juli 2021 hebben wij de repetities weer hervat. Echter, de voorbereidingstijd is te kort om in 2021 nog een volwaardige zaalproductie op de planken te krijgen. Door de gedwongen verhuizingen dienen ook de decors en techniek te worden aangepast. Primeur: 
Ons Kent Ons brengt in mei 2022 de kluchtige komedie “VLAM IN DE PAN” op de planken. Geschreven door de Vlaamse toneelauteur Alwin Grijseels. Het komische stuk in 2 bedrijven speelt zich af in Restaurant “Puur Geluk”. De regie van “VLAM IN DE PAN” is weer in de vertrouwde handen van Jac van Steen. Binnen enkele weken kunnen wij -natuurlijk via deze veelgelezen weekbladen- de exacte data van de uitvoeringen in mei 2022 bekend maken.

Donateurs;

Nog steeds zijn wij als vereniging afhankelijk van donateurs. U kunt al donateur worden voor slechts € 8,- per jaar. Hiermee steunt u de vereniging en krijgt u voor elke voorstelling 1 vrijkaartje. Technisch gezien bent u dus nog goedkoper uit! Zo slaat u 2 vliegen in 1 klap. 

Altijd van harte welkom bij Ons Kent Ons: 

Nieuwe spelende leden & medewerkers;

Toneelvereniging Ons Kent Ons heeft -als één van de weinige amateurgezelschappen- twee zaalproducties per jaar op het programma staan. Dolgraag zou de vereniging een aantal nieuwe spelende leden willen verwelkomen. Ook als men interesse heeft in een andere taak binnen de vereniging dan zelf te gaan spelen zijn er genoeg mogelijkheden. Want medewerkers voor én achter de schermen zijn minstens net zo belangrijk als spelers. 

Vrijblijvend welkom
Bent u benieuwd wat het deel uitmaken van een toneelvereniging precies inhoudt? Dan bent u elke maandagavond -geheel vrijblijvend- welkom op de repetities bij Restaurant 1633 Eten & Drinken. Aanvang van de oefenavonden is 19:30 uur. Kom eens een keer een kijkje nemen om te ervaren hoe het er bij een repetitie aan toe gaat. Nogmaals, vooral spelende leden heten wij graag van harte welkom. Zij vormen immers de toekomst van de 40-jarige vereniging.