Molen Johanna in Huijbergen is genomineerd.
Molen Johanna in Huijbergen is genomineerd. Foto: Pascal Brugman

Stem op Molen Johanna!

Algemeen

HUIJBERGEN - Molen Johanna dingt mee naar een hoofdprijs van 75.000 euro in de Vriendenloterij Molenprijs 2021 als enigste molen uit Zuid-Nederland. Vijf molens uit Nederland zijn hiervoor genomineerd.  

Het bestuur van Molen Johanna is erg trots om hieraan deel te mogen nemen. Theo Sanders is een van die bestuursleden. “Dit geld kunnen wij erg goed gebruiken bij de Molen, de afgelopen jaren zijn wij druk geweest met het restaureren van de molen en dat heeft erg veel geld gekost. Sommige dingen in de molen moeten nog voltooid worden. Maar het geld dat we hiermee kunnen winnen gaan we gebruiken voor de educatieve ruimte die in oktober gebouwd gaat worden. De inrichting moet namelijk nog uitgezocht gaan worden. In het gebouw kunnen exposities en andere doelstellingen plaatsvinden, bezoekers een winkeltje bezoeken, genieten van een kop koffie en ook eindelijk naar het toilet gaan. Scholen kunnen ook bij ons terecht, om excursies te laten plaatsvinden of te leren over de natuur.” Molen Johanna was in de corona lockdown zelfs het toneeldecor voor livestreams met dj’s en een ware pietenfilm. 

Wethouder Jeffrey van Agtmaal van de Gemeente Woensdrecht is ook erg trots dat Molen Johanna mag deelnemen. Hij was altijd al erg betrokken bij deze molen, dus hij opende ook maar wat graag bij het uitbrengen van de eerste stem en hoopt dat iedereen dit dan ook gaat doen. 

Vanaf woensdag 8 september 10.00 uur tot en met donderdag 1 oktober 12.00 uur kan er gestemd worden op het molenproject dat favoriet is. Stemmen kan op www.molenprijs.nl/Molenjohanna of scan de QR code bij dit artikel. 

Woensdag 13 oktober zal de Winnaar van de Molenprijs 2021 bekend worden gemaakt. 

Afbeelding