Ontmoeting stond centraal op de Open Dag bij de Broeders van Huijbergen.
Ontmoeting stond centraal op de Open Dag bij de Broeders van Huijbergen. Foto: Pascal Brugman

Ontmoeting tijdens de Open Dag van de Broeders

Algemeen

HUIJBERGEN - Afgelopen zaterdag was er weer een Open Dag bij De Broeders van Huijbergen. Zoals voorgaande edities waren diverse verenigingen en stichtingen uit de omgeving aanwezig met een kraam. Zoals Molen Johanna, Thomashuis, IVN en diverse andere organisaties.

Om 12.00 uur werd de open dag ingeluid met de klokken in de kapel en daarna begon de feestelijke dag met als thema Ontmoeting. Dit jaar was er een programma met de Jerusalema Dans, dat twee keer werd opgevoerd door een vrolijke zuster uit Roosendaal. Stichting Prisma uit Breda was voor het eerst aanwezig.  Zij vinden de verbondenheid tussen verschillende culturen belangrijk. Ze lieten alle bezoekers proeven van diverse lekkernijen, zoals koeken en thee. 

Het Wilhelmietenmuseum had de deuren geopend en bezoekers konden een kijkje nemen op de bijzondere tentoonstelling Mechelse kant. Ook vonden er twee Gregoriaanse zangoptredens plaats. Naast alle zang en dans waren er ook lezingen in het klooster. Ook de kloosterwinkel was geopend. Het was een mooie en drukke dag in Huijbergen, waarbij de mensen elkaar echt ontmoetten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding