Gemeentehuis Bergen op Zoom
Gemeentehuis Bergen op Zoom Foto: Bep Tielemans

PvdA: ‘Onderzoek Facilitair Bedrijf’

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Raadslid Joey van Aken (PvdA) vraagt het college van b en w een diepgaand onderzoek in te stellen naar het verleden van het Facilitair Bedrijf ‘waarbij de ondersteunende steen boven komt’. 

‘Anderzijds hoopt de PvdA fractie dat de tientallen verenigingen uit het culturele veld, die leunden op het Facilitair Bedrijf, passende ondersteuning blijven krijgen van het college. In februari 2021 heeft het presidium alle informatie over het dossier Facilitair Bedrijf opgevraagd. In mei ontvingen wij alle collegevoorstellen, raadsvoorstellen, interne memo’s, gespreksverslagen en correspondentie. Naast de digitale documenten is een fysiek dossier. Dit bestaat uit de (her)huisvesting van het Facilitair Bedrijf (realisatie Eventum en verbouwing van de Blokstallen 3)’, aldus fractievoorzitter Joey van Aken. 

Naar aanleiding van de bestudering van het dossier Facilitair Bedrijf heeft de PvdA fractie een lange lijst met vragen aan het college. Onder meer vraagt de partij zich af hoe het college denkt over een raadsonderzoek naar het faillissement van het Facilitair Bedrijf. Wanneer is het huurcontract voor Eventum door het college aangeboden aan het bestuur van het Facilitair Bedrijf? Hoe verhoudt het later aanbieden van het huurcontract zich tot de huurschuld van het Facilitair Bedrijf? Wordt het bestuur van Facilitair Bedrijf nog steeds persoonlijk aansprakelijk gesteld voor het faillissement van het Facilitair Bedrijf? Zo ja, wat is hiervoor de reden? Kan het college een overzicht geven van de financiële gevolgen van het faillissement? Et cetera.