Zuidwesthoek-Cup winnaar WVV '67.
Zuidwesthoek-Cup winnaar WVV '67.

WVV’67 overtuigend naar eindzege

Algemeen

HOOGERHEIDE – In maart 2020 werd een vergevorderd voetbalseizoen nietig verklaard, het daaropvolgende na een oprisping van vijf wedstrijden in de kiem gesmoord. Reikhalzend kijkt voetbalminnend Woensdrecht derhalve uit naar september, de maand waarin men zich opmaakt voor een bekeravontuur als aperitief en hopelijk een volledige hoofdschotel: seizoen 2021-2022. Op 26 en 28 augustus vonden de inleidende beschietingen plaats tijdens de traditionele strijd om de prestigieuze Zuidwesthoek-Cup!

Bij aanvang zullen in het verleden behaalde resultaten geen enkele garantie voor de nabije voetbaltoekomst betekenen. De uitslagen welke tijdens het jaarlijkse intermezzo op wederom een nieuw seizoen worden meestal ter kennisgeving aangenomen. Voor de oefenmeesters vormen ze doorgaans een graadmeter. Zijn we op koers of moeten we nog hier en daar nuances toepassen? Het kan de pret voor WVV’67 echter niet drukken. Op het Jac van Hoek Sportpark te Hoogerheide mocht het zich terecht de beste van de oefencampagne weten!

Oude nest

De basis voor de eindzege werd in het openingsduel tegen ODIO gelegd. Hoewel de eerste beste kansen voor de Ossendrechtenaren waren schakelde WVV’67 na rust om hetgeen resulteerde in twee goals van Thimo Rottier, na goed voorbereidend werk van Kieran Pijnen. 

Tegelijkertijd boekte ook Grenswachters, zij het ietwat moeizaam, een zege op Vivoo. Na een snelle aanval schoot Tino Paardekam de openingstreffer binnen. Vervolgens ging er veel mis aan Putse zijde en zag Vivoo kans langszij te komen. Een knap gepareerde vrije trap werd door Roel Paulus als nog binnen gewerkt. Uiteindelijk was het Raphael Verhaert die met een benutte penalty alsnog Grenswachters een driepunter bezorgde. 

In de daaropvolgende partij tegen METO vormde onnodig balverlies een buitenkansje voor de terug op het oude nest gekeerde topschutter Geert Verstraten. Oog en oog met keeper Jasper Cornelis schoot hij de 1-0 binnen. Grenswachters ging op zoek naar de gelijkmaker, kreeg enkele goede doch onbenutte kansen alvorens Thom van Dongen alsnog de 1-1 eindstand aantekende.

METO op haar beurt nam het vervolgens op tegen ODIO. In een gelijk opgaande strijd trok de gastheer in de laatste minuut alsnog, via wederom Geert Verstraten, aan het langste eind, 1-0. Ondertussen won ook WVV’67 met dezelfde cijfers van Vivoo. De opvallend sterk spelende jeugdspeler Rick Overbeeke nam vanuit een corner de enige treffer voor zijn rekening.

Revelatie

Op zaterdag 28 augustus trok WVV’67 andermaal de goede lijn door. Ditmaal moest Grenswachters met 3-0 het onderspit delven. Treffers op naam van Sander de Nijs en Hessel van Aalzum (2x). Vivoo ging tegen ODIO met 1-2 kopte onder. De jonge Afghaanse revelatie Elham Yacoubi scoorde evenals teamgenoten Luke de Dooij en Roy Carpentier. Laatstgenoemde echter met een eigen goal in dienst van Vivoo.

Ook tegen Grenswachters boekte het team van Puttenaar in Ossendrechtse dienst Peter van Oirschot een overwinning. Wederom Elham Yacoubi en Damian Elenbaas vanaf elf meter zorgden voor een 2-0 eindstand. 

WVV’67 speelde in haar laatste wedstrijd frank en vrij en kon de toernooizege niet meer ontgaan. Nota bene Rick Overbeeke, op de heilige grond waarop zijn opa Louis ooit furore maakte, schoot de bal hard in de roodwitblauwe kruising. Het was de eer van METO te na en  ging iets ‘hoger’ spelen. WVV’67 had hier moeite mee en incasseerde alsnog de gelijkmaker van… wie anders dan Geert Verstraten. Het slotakkoord kwam op naam van Vivoo. METO bracht acht nieuwe spelers welke niet konden voorkomen dat de Huijbergenaren uit een corner door Bas van der Heijden op voorsprong kwamen. Het zou de enige treffer van de wedstrijd betekenen.

Resumé

Tijdens de debriefing in de diverse kampen werden conclusies getrokken en excuses aangevoerd. Vakanties speelden hier en daar nog parten, krapte van selectie was voelbaar, experimenten doorgevoerd, jeugdspelers de kans gegeven, persoonlijk overgewicht zichtbaar, langere trainingsarbeid loont, ontbreken aan wedstrijdritme. Nog slechts enkele weken om te finetunen of succesvolle lijn door te trekken!

WVV’67 won het toernooi afgetekend met 10 punten. ODIO volgde met 6 punten, METO behaalde 5 punten, Grenswachters boekte een kwartet en Vivoo tekende voor 3 punten.

Topscorers: Geert Verstraten (METO, 3x), Elham Yacoubi (ODIO, 2x), Thimo Rottier (WVV’67, 2x), Rick Overbeeke (WVV’67, 2x), Hessel van Aalzum (WVV’67, 2x).

Vivoo-Meto
Thomas Jansen (ODIO) in duel met Roel Paulus (Vivoo).
Grenswachters - Odio
Rick Overbeeke