Ook in de Quirinuskerk zelf worden tijdens de snuffelmarkt artikelen aangeboden.
Ook in de Quirinuskerk zelf worden tijdens de snuffelmarkt artikelen aangeboden. Foto: Bep Tielemans

Rommelmarkt Quirinuskerk

Algemeen

HALSTEREN - Onder auspiciën van de Stichting Behoud St. Quirinuskerk wordt, na absentie van één seizoen als gevolg van de coronapandemie, op zaterdag 18 september aanstaande wederom een grote rommelmarkt gehouden. 

Met een billboard op het kerkplein aan de Dorpsstraat in Halsteren wordt het evenement aangekondigd, zodat passanten aan het aanstaande ‘event’ worden herinnerd. 

Helaas dit jaar alleen de rommelmarkt, omdat de gebruikelijke koppeling met de Braderie Halsteren geen doorgang kan vinden. Behalve op het voorplein zullen er ook in de kerk zelf activiteiten plaatsvinden. Iedereen die is geïnteresseerd is welkom van 09.00 uur tot 15.00 uur.

Het is van als vanouds meer dan de moeite waard die dag een bezoekje te brengen. Een groot en divers aanbod van oude maar zeer bruikbare spullen, soms wat nostalgisch ofwel uit grootmoederstijd, maar zeker ook andere, meer moderne hebbedingetjes. Overbodig te zeggen, maar alle geldende voorzorgsmaatregelen tegen het risico van verspreiding van Corona worden strikt in acht genomen, wat ook van de bezoeker wordt verwacht.

De opbrengst van deze ‘snuffelmarkt’ komt geheel ten goede aan de kerk in de vorm van het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en diverse aanschaffingen ten behoeve van de kerkelijke diensten. Een recent voorbeeld is de bekostiging van alle apparatuur voor de zogenoemde livestreamuitzendingen vanuit de kerk bij erediensten en uitvaarten. Ook de kosten van een reparatie aan en bij het grote orgel worden door de stichting gesponsord. 

Vele vrijwilligers staan weer klaar te helpen bij de opbouw of tijdens de openstelling. Wilt u zelf ook een steentje bijdragen en de handen uit de mouwen steken, meld u zich dan bij Corry Hoetelmans, telefoon 0164 683228 of e-mail: c.gelten@hotmail.com of bij Adrie Rockx, telefoon 06 50817729 of e-mail: rockx@home.nl

Afbeelding