Een mooi en verrassend afscheid voor conservator Marianne Muller.
Een mooi en verrassend afscheid voor conservator Marianne Muller. Foto: Pascal Brugman

Verrassing voor conservator Wilhelmietenmuseum

Algemeen

HUIJBERGEN/HALSTEREN - Na elf jaar te hebben gewerkt als conservator van het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen gaat Marianne Muller (61) uit Halsteren het stokje overdragen aan Daphne Valentijn. Een vrouw met de nodige ervaring op het gebied van musea zoals het Markiezenhof in Bergen op Zoom. 

Alle vrijwilligers en enkele broeders wilden dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo werd er afgelopen zondag een surpriseparty georganiseerd, waarbij Marianne in het zonnetje werd gezet. Marianne raakte diep ontroerd na het zien van zoveel mensen die voor haar hierheen gekomen waren. 

Gitta van Rooy-Peters is een van de vrijwilligers die dit voor haar georganiseerd had en sprak vol lof over Marianne. “Na 11 jaar ga je ons verlaten als conservator, gelukkig verdwijn je niet helemaal uit ons zicht. We willen je bij deze hartelijk danken voor het overdragen van alle kennis en voor alle gezelligheid die je ons gebracht hebt” Namens het museum en de vrijwilligers kreeg Marianne mooie bloemen. 

“In 2003 raakte ik al bij het museum betrokken en kreeg ik de kans via broeder Adrie om hier te mogen werken. Ik heb zoveel van hem mogen leren, ook al waren we het niet altijd met elkaar eens. Ook wil ik Broeder Bram, Jos en Marcus bedanken voor de mooie tijden in dit prachtige museum. Ik ga niet helemaal weg van het museum, maar kom zo nu en dan zeker terug wanneer het nodig is. De tentoonstelling Mechelse kant maak ik nog helemaal af. Een museum zonder vrijwilligers en suppoosten had ik me niet voor kunnen stellen, dus iedereen bedankt voor onze mooie samenwerking”, aldus een ontroerde Marianne. 

Opvolgster Daphne Valentijn werd hartelijk verwelkomd als nieuwe conservator van het Wilhelmietenmuseum. 

Een proost op de mooie tijden bij het afscheid van conservator Marianne Muller.
Een ontroerde Marianne