Henny Bolier: al 40 jaar bij Intratuin.
Henny Bolier: al 40 jaar bij Intratuin. Foto: Dennis van Loenhout

Al 40 jaar dol op Halsteren

Algemeen

HALSTEREN – Al 40 jaar is Henny Bolier het bekendste gezicht op de afdeling kamerplanten van Intratuin Halsteren. Hoewel ze in Scherpenisse woont is ze dol op Halsteren, en hoopt ze er nog heel wat jaren te werken. “Ik ben nog hartstikke gezond en ik hou van mijn werk”, zegt ze, “ik kan nog wel een paar jaar door!”

Op 1 september 1981 ging Henny Bolier (58) als vaste kracht aan de slag bij Intratuin Halsteren, nadat ze er eerst een paar maanden stage liep en er nog even vakantiewerk deed. “We waren toen met een man of tien”, zegt ze, “en je deed alles. De ene minuut stond je aan de kassa, de volgende tussen de bloemen, en even later was je met de vissen bezig. Er is veel veranderd. Nu werken we hier met dik 200 mensen. Ik heb in al die jaren wel vier- of vijfhonderd collega’s zien komen en gaan. Niemand blijft zo lang als ik!”

Veertig jaar lijkt lang, maar volgens Henny is dat helemaal niet zo. “Nee, de tijd vliegt, want ik ben in die veertig jaar nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan. Niet één keer. Als ik hier om acht uur binnenkom is het doodstil, en voel ik de rust van de planten. Dat is het mooiste moment van de dag, dan word ik vrolijk. Dat word ik ook van onze klanten, het contact met hen verveelt nooit. Er zijn klanten die hier al tientallen jaren komen, en die meer goede kennissen zijn geworden dan alleen maar klanten. In Halsteren wonen ontzettend veel leuke mensen en in veertig jaar heb ik er veel leren kennen. Dáárom ben ik zo dol op Halsteren.”

Ze woont in Scherpenisse, maar wonen in Halsteren zou Henny best willen. Maar zolang ze niet verhuist blijft ze in elk geval bij Intratuin werken, belooft ze: “Ik ben recht voor z’n raap en kan niet zo goed tegen autoriteit, maar hoewel er in 40 jaar veel is veranderd bij Intratuin vind ik het nog steeds leuk om hier te werken. Ik ben trots op wat deze Intratuin is geworden, en op het feit dat ik daaraan heb bijgedragen. Elke dag loop ik heel wat kilometers door de winkel, dat houdt me fit. Ik ben nog gezond, dus ik kan nog wel een paar jaar door. Misschien ga ik op termijn wat minder dagen werken, maar die 45 jaar? Die haal ik ook nog wel.”

“Het contact met klanten verveelt nooit”