Afbeelding

Dementie extra in beeld

Algemeen

REGIO - We zijn op weg naar de Wereld Alzheimerweek – van 20 tot en met 26 september – waarin wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor dementie, waaronder maar liefst 61 ziektebeelden gerekend worden. Zo’n 70% van de mensen die belast worden met dementie heeft de ziekte van Alzheimer.

Ook Alzheimer West Brabant wil hier nadrukkelijk bij stil staan, samen met plaatselijke werkgroepen van vrijwilligers en heeft met medewerkers van Zuidwest tv een aantal uitzendingen gemaakt, die de komende weken – onderweg naar de genoemde week - op het tv kanaal van Zuidwest tv te zien zijn in de regio West Brabant.

De eerste uitzendingen, de herhalingen van vorig jaar, zijn al geweest, maar onderstaand de nog volgende data en thema’s van de uitzendingen:

Steeds op de maandagen en elk uur worden de opnames herhaald, dus nog terug te zien als je te laat bent met de tv aanzetten.

Maandag 16 augustus met het thema Onbegrepen gedrag, 23 Augustus met het thema Jong ontmoet Oud, en daarna volgen de nieuwe opnames: 30 augustus over Verborgen eenzaamheid, 6 september over Mantelzorgondersteuning en 13 september over De vele gezichten van dementie.

Aan de opnames is steeds meegewerkt door mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers en anderen uit de West Brabantse gemeenten. De uitzendingen zijn trouwens allemaal later nog te zien via internet, via Zuidwest tv uitzending gemist, onder de noemer Alzheimercafé on tour.

Wereld Alzheimerdag 21 september heeft dit jaar het thema De vele gezichten van dementie. De organisatoren hopen dit thema nadrukkelijk onder de aandacht van veel mensen te kunnen krijgen.

Voor informatie kan gebeld worden naar Martien van Leeuwen (0634540835)