Afbeelding

Kerkberichten Zuidwesthoek, Halsteren en Lepelstraat

Algemeen

Parochie de Bron

LET OP: in verband met de coronamaatregelen is het parochiekantoor te Hoogerheide voor het publiek gesloten. We zijn altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Er is een mondkapje verplicht bij binnenkomst en bij het verlaten van de kerk, u dient uw handen te ontsmetten bij binnenkomst, houd 1,5 meter afstand en er is geen samenzang mogelijk.

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte. 

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.
Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron kan via de website: www.samenkerk.nl.
Intenties voor onlangs overleden parochianen: Marja Eggen e.v. John Goris uit Ossendrecht.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zaterdag 14 augustus om 19.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Mirjam Geers. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zaterdag 21 augustus om 19.00 uur is er een woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 14 augustus om 19.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Mirjam Geers. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zaterdag 21 augustus om 19.00 uur is er een woord- en communieviering.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, bij het Parochiecentrum te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134 of via de website www.samenkerk.nl.

Mededelingen: zaterdag 14 augustus is er geen viering.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Mededelingen: zondag 15 augustus is er geen viering, de volgende viering is op zondag 22 augustus.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Actuele informatie: www.pkgw.nl.

Zondag 15 augustus om 9.45 uur: prof. C. Vonck, Brasschaat.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310, open op donderdag van 9.00-12.00 uur, e-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl.

Zondag 15 augustus 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Frits van Dijk. Donderdag 19 augustus 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastor Sebastian Chazhoor. Overleden: Rien de Krom en Pieternella Slangen.

Pastoraal woord

In de komende weken lezen we in de kerk delen van de broodrede van Jezus die Hij hield in Kafarnaum. Er zijn verschillende zaken die we broodnodig hebben. Allereerst kunnen we denken aan het gewone brood dat we allemaal nodig hebben. Het brood staat voor eten en drinken, voor alles wat we voor ons levensonderhoud niet kunnen missen. Maar als mensen leven we niet van brood alleen. We hebben we ook liefde en erkenning van medemensen nodig. Daarnaast is er in ons ook een drang naar meer dan het zichtbare. Is dit alles wat er is? Zo klinkt het in een bekend Nederlands lied. Die geestelijke honger kan gestild worden door het geloof in God. Het Woord en Brood van God kunnen in ons het geloof versterken en ons richting en steun geven in ons leven. Er is Iemand die ons kent en bemint en die met ons gaat door dit leven en zelfs verder dan dit leven. Elke keer als we het Onze Vader bidden waarin we o.a. vragen om ons dagelijks brood, kunnen we bij deze bede denken aan al deze vormen van honger, dat die gestild mogen worden: honger naar voedsel, liefde, erkenning, zingeving. 

pastoor Hans de Kort

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Zaterdag 14 augustus 19.00 uur: Eucharistieviering; in deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Mien van Eekelen w.v. Jan Beerendonk. Voorganger: Past. S. Chazhoor, lector: H. Wouts. Dinsdag 17 augustus 19.00 uur: Eucharistieviering: ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Voorganger: Past. S. Chazhoor. 

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.
Zondag 15 augustus 10.00 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk; Ds. Hans de Bie.

Beiaardconcerten

Op woensdag 18 augustus zal Dina Verheyden uit Mechelen (België) het volgende beiaardconcert verzorgen vanuit de toren van de Martinuskerk. Aanvang is 19.30 uur. Op 1 september sluit Janno den Engelsman, beiaardier van Halsteren en Bergen op Zoom, de serie af. Daarnaast verzorgen Janno en Toni Raats in afwisseling iedere 1e en 3e zaterdag van de maand tussen 13:00 en 14:00 uur de vaste beiaardbespeling. Zij werken samen aan verdere uitbouw van de beiaardcultuur in Halsteren. En zeer waarschijnlijk zal later in september ook de nieuwe toegang tot toren en carillon feestelijk worden geopend. Het zal straks de toren op een veilige manier ook toegankelijk gaan maken voor een groter publiek, zodat het instrument ook van dichtbij te bekijken en beluisteren valt. Daardoor zullen in de toekomst ook excursies en beiaardeducatie in Halsteren mogelijk worden.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Uw familiebericht in deze krant? Bel 0164-682286 of mail naar: info@minervepers.nl