Fietsen4Air
Fietsen4Air

‘Fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis’

Algemeen

HALSTEREN - ZUIDWESTHOEK - REGIO - Op 4 en 5 september 2021 fietsen ongeveer 35 fietsers van Schaijk via een rondje Noord-Brabant naar Bergen op Zoom (ruim 250 kilometer) om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor het onderzoek naar medicijnen voor de meest voorkomende erfelijke ziekte met dodelijke afloop: Cystic Fibrosis.

CF is een taaislijmziekte, waar ongeveer 700 kinderen en 800 jong volwassenen in Nederland aan lijden. Zonder medicijnen is hun levensverwachting maximaal 40-50 jaar. Een team van 12 begeleiders verzorgt de fietsers onderweg. 20 fietsers zullen ook de heenweg fietsen, van Woensdrecht naar Schaijk. Deze fietstocht wordt voor de 6e keer gehouden. De eerste versie, in 2015, ging van Bergen op Zoom via Bakkum naar Ter Herne (Friesland) en in 2016 was de start wederom in Bergen op Zoom en via Weert was het eindpunt Gulpen (Limburg). In 2017 vond de start in Exloo (Drenthe) plaats en via Arnhem werd de finish in Bergen op Zoom bereikt. In 2018 was de start op Texel en na een overnachting in Soest finishten de fietsers in Bergen op Zoom. In 2019 ging de tocht van Ieper (België) via Breskens naar Bergen op Zoom. In 2020 kon de fietstocht helaas niet doorgaan vanwege Corona maatregelen.
In de voorgaande jaren namen de fietsers Claudia mee in hun gedachten (in 2015), fietsten ze (in 2016) ook voor kids met Michael, een vrolijke jongen uit Weert, als boegbeeld. In 2017 stond Luca voorop, voor al die 650 kids en hun ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s. In 2018 was Keona degene die het symbool was voor de strijd tegen CF. In 2019 was Hans het boegbeeld van Fietsen4Air. Dit jaar is Guusje uit Udenhout de ambassadeur. Guusje is 8 jaar oud en heeft de ziekte CF. In 2020 heeft zij maar liefst 128 dagen in het ziekenhuis gelegen; in 2021 inmiddels ook al weer 3 periodes van 2-3 weken.
Wilt u meer weten over deze sportieve actie en de deelnemers volgen in hun strijd tegen CF, volg de fietsers dan via de facebookpagina “fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis” of via www.theairteam.nl. Wilt u de fietstocht sponsoren, stuur dan een mail naar info@theairteam.nl. Als tegenprestatie kan er reclame gemaakt worden het bedrijf dat sponsort in de nieuwsbrief, op de Facebook pagina “fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis” en via de website. Door op deze wijze te sponsoren drukt u de kosten van de fietstocht en kunnen we de inschrijfkosten voor de deelnemers zo laag mogelijk houden. U kunt het sponsorbedrag overmaken naar: Stichting The Air Team CF, rekeningnummer NL17RABO0309943752. Indien gewenst kunt u hiervoor tevoren een factuur van ons ontvangen. Fietsen4Air maakt onderdeel uit van Stichting The Air Team CF. Sinds 2018 heeft deze stichting de ANBI-status. Dat houdt in dat uw donatie (deels) aftrekbaar is van de belasting. Rechtstreeks doneren door een deelnemer of het team te sponsoren kan via de link:
https://nederlandse-cystic-fibrosis[1]stichting.kentaa.com/team/stichting-the-air-team.
Mail voor verdere informatie: info@theairteam.nl of bel Richard van der Mast: 06-28901235.