Joost Vermeulen voor de schappen vol uiteenlopende boeken voor kinderen van alle leeftijden in zijn voormalige boekhandel.
Joost Vermeulen voor de schappen vol uiteenlopende boeken voor kinderen van alle leeftijden in zijn voormalige boekhandel. Foto: Bep Tielemans

Erelid WinkelHart Halsteren

Algemeen

HALSTEREN - Tijdens de algemene ledenvergadering van winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren is medeoprichter en oud-ondernemer Joost Vermeulen maandagavond benoemd tot erelid. 

Herkozen voorzitter Gerrit Atres prees Vermeulen om de initiatieven die hij nam voor oprichting van de vereniging in 2008. “Joost Vermeulen heeft veel betekend voor WinkelHart Halsteren. Hij was ‘een soort terriër met een gouden hart’. Hij verdient het om in het zonnetje gezet te worden vanwege zijn grote verdienste voor de winkeliersvereniging.” Vermeulen, die tot voor enkele jaren de gelijknamige boekhandel runde aan de Dorpsstraat, was niet aanwezig. Hij krijgt de ingelijste oorkonde later aangeboden.

Tijdens de bijeenkomst in de Sint Martinuskerk werd stilgestaan bij het overlijden van bestuurslid Chris Grinwis. Er werd een minuut stilte in acht genomen door alle aanwezigen. Bij het bestuur is een vraag gekomen om een straat naar Grinwis te vernoemen. “Op dit moment vinden we een dergelijk verzoek niet gepast. Er lopen nog steeds onderzoeken naar het overlijden”, aldus de voorzitter. Met het wegvallen van Chris Grinwis is er een lege stoel in het bestuur. 

Besproken werden onder meer het in goede banen leiden van bouwverkeer bij nieuwbouw van de Leeuwerik, (ver)bouw van de voormalige bibliotheek aan het Lindenlaantje en inzet van deelauto’s daar vanwege parkeerplaatsen die er komen te vervallen. De komende afsluiting van de Halsterseweg wanneer die wordt heringericht is voor WinkelHart Halsteren een belangrijk onderwerp. Nieuw toegetreden lid van de winkeliersvereniging Corneel Droogers van de Antoniusmolen en direct betrokken ondernemer, gaat deel uitmaken van de overleggroep.

Voorzitter Gerrit Atres toont de oorkonde voor erelid Joost Vermeulen.