Afbeelding

Sint Franciscus pelgrimsfietsroute langs religieuze erfgoedpareltjes

Algemeen

REGIO - De Sint Franciscusroute is een pelgrimsfietstocht van 38 kilometer die voert langs de religieuze erfgoedpareltjes en de mooie natuur van de vijf parochiekernen van de Sint Franciscusparochie, de dorpen Zegge, Schijf, Rucphen, Sprundel en Sint Willebrord. 

Het is een route, waarbij inspanning, bezinning en ontspanning samengaan. Iedere kerk/kapel langs de route belicht een aspect van het leven van Franciscus.

Op initiatief van Beleef Sprundel en van de Franciscusparochie is de Sint Franciscusroute ontstaan die op 4 oktober vorig jaar, Franciscusdag, officieel werd geopend. De fietsroute is volledig bewegwijzerd met routebordjes met daarop een passende afbeelding van Sint Franciscus.
Aan de Sint Franciscusroute is sinds kort een Fietsfotozoektocht gekoppeld waarbij eenieder afzonderlijk kan starten zodat de tocht ook in deze tijd van corona veilig kan verlopen. Deelnemen kan van tot 1 december 2021, kosten voor de Fietsfotozoektocht zijn € 3 per deelnameformulier. Deelnameformulieren zijn te verkrijgen in de kerken in de bovengenoemde parochiekernen en bij diverse adressen in de gemeente Rucphen waar de poster van de Fietsfotozoektocht Sint Franciscusroute voor het raam hangt. Deelnemers maken kans op een dinerbon ter waarde van € 100.