Afbeelding

Besluiten burgemeester en wethouders Bergen op Zoom

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - In de collegevergadering van 29 juni  hebben burgemeester en wethouders van gemeente Bergen op Zoom onder andere de volgende besluiten genomen:

Jaarverantwoording kinderopvang
Het college stelt de jaarverantwoording kinderopvang 2020 vast en verstuurt deze naar de Inspectie van het Onderwijs. Op basis van de jaarverantwoording 2020 is het aannemelijk dat de gemeente de A-status behoudt omdat het toezicht op de kinderopvang naar behoren is uitgevoerd. Daarbij gebruikte de gemeente landelijke en regionale kaders/adviezen om aanpassingen te doen en prioriteiten te stellen in verband met de coronamaatregelen.

Aanstelling gemeentesecretaris/directeur 

Het college stelt Martin van Vliet aan als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Van Vliet start uiterlijk 1 oktober 2021 met zijn werkzaamheden.         

Uitspraak huurkorting horeca-huurders 

Het college wacht de uitspraak af van de Hoge Raad over huurkorting in verband met sluiting door corona. Tot die tijd stopt het college de incasso van de huren. Afhankelijk van de uitspraak heroverweegt het college de verzoeken voor huurkorting van horeca-huurders die gemeentelijke horecapanden huren. Voor de huurachterstand kunnen de horecaondernemers een afbetalingsregeling op maat afsluiten.         

Afspraken over woonvisie
Het college stelt de aangepaste prestatieafspraken 2021-2025 vast en zendt ze ter kennisname toe aan de gemeenteraad. De gemeente is wettelijk verplicht om met Stadlander en huurdersbelangenverenigingen prestatieafspraken te maken die bijdragen aan de gemeentelijke woonvisie. Het college stemt in met de Regionale samenwerkingsvisie 2021-2024 Brabantse Wal en Tholen.

Standpunt over kerncentrale         

Het college peilt met een raadsmededeling de gevoelens van de raad over het standpunt dat de gemeente niet mee wil werken aan de vestiging van een kerncentrale op het grondgebied van Bergen op Zoom.