De studenten van ShortCutSC, van links naar rechts: Maes, Kim, Lars, Dennis, Sophie en Reinier.
De studenten van ShortCutSC, van links naar rechts: Maes, Kim, Lars, Dennis, Sophie en Reinier. Foto: Mats Beekwilder

Studenten bedenken oplossing voor drogen van glazen

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Of je nu thuis glazen aan het afdrogen bent of in de keuken staat van een restaurant, het drogen van glazen kost veel tijd. Zes studenten ontdekten hoe vervelend dit is en bedachten een oplossing.

ShortCutSC is een enthousiaste Student Company van de HZ met Dennis uit Bergen op Zoom als trotse voorman. Deze zes engineering studenten leren in een jaar tijd een eigen bedrijf op te zetten en te runnen. Met hun product ‘de Cup Brush’ willen ze het makkelijker maken om onder andere glazen en bekers af te drogen.

De Cup Brush is een borstel waarmee glazen en flessen moeiteloos afgedroogd kunnen worden. Tijdens de ontwikkeling is goed gekeken naar de vorm van het product. Het moet namelijk de vorm van elk glas aan kunnen nemen. De Cup Sock, een op maat gemaakte theedoek, wordt lokaal geproduceerd in Vlissingen.

Wedstrijd

Het succes van ShortCutSC is niet onopgemerkt gebleven. Via het programma van JongOndernemen deden zij mee aan de ‘Student Company van het Jaar Verkiezing’. Dit is een wedstrijd waaraan alle Student Companies van Nederland deel kunnen nemen. Deze studenten wisten het te schoppen tot de halve finale waarmee ze tot de twaalf best presterende companies van 2021 behoren.

Dit project loopt nog tot het einde van dit schooljaar, waarna de aandeelhouders worden uitbetaald en het bedrijf wordt opgeheven. “Afgelopen jaar heeft mij veel geleerd over het opzetten van een eigen bedrijf. Wie weet dat ik na mijn schooltijd wel voor mijzelf begin”, aldus Dennis, CEO van ShortCutSC.

De Cup Brush is verkrijgbaar vanaf €6,95 via: www.shortcutsc.nl of door te mailen naar Dennis: dennis@shortcutsc.nl.