Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Sport

RKSV Halsteren Weeknieuws - Week 22

  Sport

Het weeknieuws van RKSV Halsteren.

Zondag 1 treft Hoogland in nacompetitie
Van tevoren was al duidelijk dat afgelopen zondag tegenstander Leonidas de huid zo duur mogelijk wenste te verkopen. Verlies zou immers nacompetitie tegen degradatie betekenen. In Rotterdam trof Halsteren een tegenstander die tot op het bot gemotiveerd was. Omdat Halsteren al min of meer zeker was van een plek in de nacompetitie voor promotie, hing er een waas van gemakzucht in en om het veldspel. Natuurlijk was plek twee op de eindrangschikking een beter uitgangspunt voor de play-offs, maar dan nog: wedstrijden spelen is altijd leuker dan trainen, toch? En zo mag Zondag 1 na de 1-0 nederlaag tegen Leonidas deze week al aan de bak voor de nacompetitie. Tegenstander is Hoogland uit (de buurt van) Utrecht. Halsteren begint met een uitwedstrijd op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) om 14.00 uur. Zondag 2 juni om 14.30 uur vindt het tweede duel plaats op sportpark De Beek. Aanvang: 14.30 uur. Als Zondag 1 na deze eerste tweeluik een ronde verder komt, zal JVC Cuijk een week later de volgende tegenstander zijn.

Geen nacompetitie voor Zaterdag 1
De zaterdaghoofdmacht was afhankelijk van puntverlies van naaste concurrent WHS om nog kans te maken op het spelen van de play-offs. Zelf moest het dan wel even thuis zien te winnen van ZSC'62. Een opgave die al in de eerste minuut beklonken leek, nadat Thom Luijks Halsteren in no time op een 1-0 voorsprong had gezet. Het lukt Halsteren echter niet die voorsprong snel uit te bouwen. In plaats daarvan drong ZSC'62 aan en maakte het eerder kans op de gelijkmaker dan dat het verder op achterstand kwam. De 2-0 van Roy van Gils vlak voor rust kwam op een goed moment. Na rust was duidelijk dat Halsteren de voorsprong niet meer uit handen ging geven. De uitblinkende Noël van Kaam (zie foto) zette Halsteren op een 3-0 voorsprong, waarna Twan van Mechelen de eindstand op 4-0 bepaalde. Omdat WHS geen puntverlies leed tegen Prinsenland ging de nacompetitieplek aan de neus van Halsteren voorbij en betekende dit het einde van het seizoen.

Volgend seizoen telt Zaterdag 1 vier nieuwkomers in de selectie. Keeper Jeroen Sebregts strijkt voor het eerst neer bij Halsteren en komt over van Steenbergen. Drie oud-Halsteren spelers keren terug op 't Ooievaarsnest: Stijn Baarendse (van Steenbergen), Robin Hansler (van MOC'17) en Paolo Fortunati (van DOSKO) zullen de gelederen komen versterken. Volgens seizoen zal promotie naar de tweede klasse de doelstelling zijn. Met deze kwaliteitsimpuls voor Zaterdag 1 lijkt dat doel haalbaar.

Internationaal jeugdtoernooi op De Beek
Op donderdag 30 en vrijdag 31 mei organiseert RKSV Halsteren voor de tweede maal een internationaal O10 jeugdtoernooi. Naast jeugdteams van amateur- en betaald voetbalclubs uit Nederland, verwelkomt de club op sportpark De Beek ook jeugdteams uit België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Gedurende de twee toernooidagen zullen in totaal 24 teams in vier poules van zes ploegen strijden om het toernooikampioenschap. De eerste toernooidag staat volledig in het teken van poulewedstrijden. Op vrijdag vinden de tweede poulefase en de finalewedstrijden plaats. De openingsceremonie van het toernooi is op donderdag om 10.15 uur en gebeurt in aanwezigheid van wethouder Weys. De wedstrijden starten vervolgens om 11.00 uur en zijn rond 18.00 uur afgelopen. De dag erna beginnen de wedstrijden uit de tweede poulefase om 09.30 uur en is het toernooi afgelopen rond 15.30 uur.

Deelnemende ploegen uit Nederland zijn: SC Feyenoord, RKAV Volendam, PSV, RKSV Halsteren, Vitesse, FC Emmen, VVV Venlo, Wooter Academy en FC Den Bosch. Uit België komen de O10 teams van: Cercle Brugge, Galatasaray Academy, K Lyra Lierse, Sint-Truidense VV, Royal Excel Moeskroen, Beerschot Wilrijk en KMSK Deinze. Uit Engeland komen over: The New Saints, Aberdeen FC en Burnley FC. Duitsland is vertegenwoordigd via TuS Koblenz en vanuit Frankrijk verwelkomen we OS Leers.

De editie van vorig jaar werd gewonnen door het O10 team van OH Leuven. Een deel van de opbrengst van dit toernooi zal door RKSV Halsteren worden gedoneerd aan de Stichting Vrienden van Siem en het Sophia Kinderziekenhuis Fonds. Sportpark De Beek is beide toernooidagen vrij toegankelijk voor belangstellenden.

Meer berichten