RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Senioren

Zondag 1

Zondag 17 maart stond de topper Zondag 1 tegen Dongen op het programma. De thuisploeg startte de wedstrijd als vierde met 38 punten, terwijl tegenstander Dongen een plaatsje hoger stond op drie met 41 punten.

Voordat er werd afgetrapt werd er een minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden Ger Musters, de oud assistent-coach van de Zondag 1.

In de eerste helft was het veldspel redelijk in evenwicht, maar de betere kansen waren voor de thuisploeg. Vlak voor rust wist Dongen echter de 0-1 op het bord te zetten. Vlak na rust maakte Dongen ook de tweede en deze mokerslag kon Halsteren niet meer te boven komen, waardoor de eindstand van 0-2 na 90 minuten op het bord bleef staan. Keeper Mike Giannotta werd voor de tweede, opvolgende keer uitgeroepen tot Plus Man of the Match

Komende zondag 24 maart speelt Zondag 1 uit tegen Orion om 14:00 uur.

Zaterdag 1

In de uitwedstrijd op zaterdag 16 maart tegen Vrederust heeft Halsteren Zaterdag 1 zijn plicht vervuld: 1-2 winst. Ook VVC wist de punten te pakken, terwijl Bruse Boys twee punten heeft gemorst met een gelijkspel. De voorsprong van Halsteren op nummer drie Bruse Boys is daardoor toegenomen met zes punten, VVC blijft in de achtervolging op de tweede plek met vijf punten.

Zaterdag 23 maart speelt de Zaterdag 1 thuis om 15:00 uur tegen de Jonge Spartaan, een stabiele middenmoter.

Jeugd

De JO19-1 heeft afgelopen weekend krap met 3-2 verloren tegen Hoeven. Hierdoor is de directe tegenstander over hen heen gewipt en voert Kloetinge nu de ranglijst aan. JO19-1 bezet de derde plaats richting de aankomende thuiswedstrijd tegen laagvlieger Moerse Boys.

De JO17-1 had weinig medelijden in de uitwedstrijd MOC. De thuisspelende ploeg werd weggespeeld, resulterend in de eindstand 2-12. Hiermee doet koploper JO17-1 goede zaken qua doelsaldo in de directe strijd met nummer twee Boeimeer. Aankomend weekend is de thuiswedstrijd tegen middenmoter Luctor Heinkenszand.

De J015-1 wist de uitwedstrijd tegen Terneuzen met 2-3 winst over de streep te trekken. Aankomend weekend doen zij de wedstrijd van de Zondag 1 over, namelijk thuis tegen Dongen.

De JO13-1 speelde niet afgelopen weekend, maar aankomend weekend staat de uit-derby tegen MOC op het programma. Een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen.