Koos Moerenhout Classic
Koos Moerenhout Classic

Voorinschrijving Koos Moerenhout Classic

Algemeen

REGIO - Hoewel het weer nu nog niet uitnodigt voor een lange rit op de racefiets, heeft de organisatie van de Koos Moerenhout Classic de piketpalen geslagen en krijgt de 12e KMC weer vorm.

Zaterdag 25 mei 2024 belooft weer een van de gezelligste dagen van het jaar te worden!  Reserveer deze dag dus vast in de agenda. De inschrijving is weer geopend via de website: koosmoerenhoutclassic.nl.  Traditioneel wordt de KMC gereden in mei. De voorinschrijving is geautomatiseerd via Ideal. Het inschrijfgeld is ten opzichte van 2023 onveranderd gebleven; voorinschrijving bedraagt € 13,-; op de dag van € 17,- . Uiteraard inclusief verse koffie bij vertrek en een broodje hamburger bij terugkeer. Ook mag u van de KMC weer goed gevulde pauzeposten verwachten.

Voor 2024 zijn er een aantal kleine wijzigingen in de routes aangebracht. De 85 km route blijft grotendeels ongewijzigd. Alleen wat kleine aanpassingen om de route nog soepeler te laten verlopen. Ook de route van 125 km met Philipsdam, Oesterdam en Brabantse Wal blijft hetzelfde. Koos Moerenhout rijdt ook dit jaar weer de 125 km. Het vertrek van Koos zal tussen half tien en tien uur plaatsvinden vanaf de Markt in Steenbergen. Ook diverse prominenten zullen dit jaar weer aansluiten. Het parcours van de 85 km route is bijna gelijk aan dat van vorig jaar. Net als de andere routes vertrekt deze tocht richting Dinteloord. Na 7 km, op de Zuidzeedijk, gaat deze route rechtdoor, waar de overige routes linksaf buigen. De 125 kilometer tocht is al jaren de favoriete afstand van de meeste deelnemers. Waar de 85 km route meer in West-Brabant vertoeft, duikt deze tocht Goeree Overflakkee en Zeeland in. Dijken en polders wisselen elkaar af. Mooie uitzichten over de fantastische waterwerken Philipsdam en Oesterdam. Het is grotendeels vlak, maar de wind is hier altijd de scherprechter. De finale loopt dan weer meer beschut, via de Brabantse wal terug naar Steenbergen. Deze route kent drie verzorgingsposten.

Nieuwe route van 175 km 

Voor 2024 heeft de organisatie gekozen voor een nieuwe route voor de kilometervreters. Dit jaar over Goeree-Overflakkee. Vanuit Steenbergen richting Dinteloord de Volkeraksluizen over bij Willemstad naar Oude-Tonge. Vervolgens door de open polders van Goeree naar Middelharnis om daarna koers te zetten richting Stellendam. Na de pauzepost(light) in Stellendam keert de route terug richting Philipsdam. Vanaf de Philipsdam komt de route dan weer overeen met de route van de 125 km. 

Koos Moerenhout: “De KMC is weer al aan zijn 12e editie toe. Wij als organisatie doen er alles aan om de deelnemers een sportieve en gezellige dag te bezorgen. Doe dus mee aan een van de drie uitdagende tochten door ons mooie landschap en beleef de Brabantse gezelligheid onderweg en bij start/finish op de Markt.”

Koos Moerenhout Classic