Voetballers Hessel van Aalzum, Tobi de Bruijn en Marijn Corré.
Voetballers Hessel van Aalzum, Tobi de Bruijn en Marijn Corré.

Over de schouder 2023

Algemeen

HOOGERHEIDE - Soms slaat slecht nieuws in als een bom. Bij voetbalvereniging METO krijgen ze het wat dat betreft de laatste jaren zwaar voor de kiezen. Nog geen drie jaar terug werd de roodwitblauwe familie opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Fattah Haddou. Medio 2021 nam men afscheid van ‘Mister METO’ Lon van Zunderd en niet veel later verloor oud-voorzitter Hans van Hoek een oneerlijke strijd. Op maandag 23 januari luidde de club wederom geheel onverwachts de noodklok aangaande het bericht over het heengaan op 59-jarige leeftijd van Erik Wesenbeek. 

WOENSDRECHT - Geen andere vereniging leverde deze eeuw meer spelers die de kaap van 250 officiële wedstrijden rondde dan WVV’67. Verdediger Jurgen Adriaansen (411) is recordhouder, achter hem prijkt een negental met 300 plus duels op naam. Daarnaast nog een vijftal jubilarissen met hoogstens vijftig wedstrijden minder. Eerder tikte Robin Schipperijn het bijzondere aantal aan. Begin 2023 volgde generatiegenoot Quirijn Schevenhoven diens voorbeeld!

OSSENDRECHT - Zondag 19 februari maakte Koning Voetbal een buiging ten faveure van Prins Carnaval. Het trainingspak en inloopshirt maakt eenmalig plaats voor de boerenkiel in Put & Buntland, Sanegat, Wjeeldrecht als toch zeker Ostrecht. Het leutfeest zorgde echter voor veel voetballers echter een goed alternatief. KS De Snoeken is voorzien van een stevige roodwitblauwe METO-injectie, De Sanegeit herbergt eveneens diverse Huijbergse blauwbloezen. Ostrecht spant de kroon met ODIO-rechtsback Luke de Dooij als heuse pakkendrager: Nar Luukske !!

PUTTE - Traditiegetrouw trapte een nieuw seizoen op de eerste zondag van september af. Ook in 2023-2024 niet nieuws onder de nazomerzon. Dagen van hoop en vrees, weken van komen en ook gaan. Ook in de Gemeente Woensdrecht reed de transfercarrousel niet onopgemerkt voorbij. Nieuwe sterren aan het firmament doch ook weemoed over het vertrek van sommige sterkhouders. Het was even wennen, een Grenswachters-basisopstelling zonder Jesper van Linden!

HUIJBERGEN - Vivoo gaat op vele fronten in de steigers. De thuisbasis aan Veenbes wacht op een gigantische metamorfose. De dames als ook heren kregen een nieuwe roerganger en sportief jaagt men nog steeds hogere doelen na. In juni wachtte het traditionele slotakkoord met het 7x7 toernooi. Het prestigieuze evenement draagt sinds enkele jaren de naam van clubicoon Joop de Boe. De zeven jaar terug overleden Vivoo-legende zou op woensdag 1 maart 2023 tachtig jaar geworden zijn…

OSSENDRECHT - Zondag 26 maart 2023, Sportpark de Heiloop: ODIO 4 – Nieuw Borgvliet 8. Een duel in de kelder van het amateurvoetbal. Ondanks dat de tijd is verzet aanschouwen diehards Adri de Vos en Nico Hoogerwerf vanonder hun paraplu de moeizame winst van de later kampioen van de Zesde Klasse. Een reguliere zege voorzien van toch sentimenteel randje. Aan alles komt een eind, die ochtend ook aan de voetbalcarrière van Jan van der Poel.

WOENSDRECHT - Tradities zijn er om in ere te houden. Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseerde de Jeugdraad van WVV’67 haar prestigieuze Sponsorbaan! Op zaterdag 8 april onderging Sportpark De Fortuin opnieuw een gigantische metamorfose tot een waar survivalparadijs! Met de sportieve prestatie diende jeugd van de voetbalverenging op dit jaar weer een sociaal doel: shirtsponsor Vrienden van Bokki.

HUIJBERGEN – Voor Vivoo Dames 1 vielen in het voorbije seizoen alle puzzelstukjes op zijn plaats, met een prachtig slotakkoord voor vertrekkend coach Ruud Linders tot gevolg. Op woensdag 7 juni bepaalde een rechtstreekse confrontatie met Roosendaal wie mocht promoveren. In de slotfase van een zinderende wedstrijd kreeg Vivoo nog een penalty. Suzanne Borsboom ontfermde zich koeltjes over het buitenkansje en zorgde voor een weerzien met de Tweede Klasse, 3-2!

PUTTE – Al meer dan dertig jaar wordt er aan het eind van ieder seizoen veelvuldig gewikt en gewogen. Vervolgens maakt de vakjury de balans op. Na een lang seizoen wacht aan de horizon voor sommige spelers een gouden, zilveren of bronzen waardering. Nog net voor aanvang van het nieuwe seizoen kreeg Tobi de Bruijn alle egards. De aanvoerder van Grenswachters ontving de Gouden Schoen als voetballer van het jaar 2022-2023!

Duim voor de sponsorbaan.
Fattah Haddou en Erik Wesenbeek, rust zacht mannen.
Joop de Boe
Jesper van Linden in actie.
Promotie voor Vivoo dames 1.
Exit Jan van der Poel.
Foto Prins, Grootste boer & nar.
Kiwi 250