Ron en leden van allround orkest Comeback tijdens één van de vele oefenavonden voor het komende kerstconcert.
Ron en leden van allround orkest Comeback tijdens één van de vele oefenavonden voor het komende kerstconcert.

Weer kerstconcert met Ron van Hoof

Algemeen

PUTTE – Op 9 december geeft ‘de beste zanger van Putte’, Ron van Hoof, voor de tweede keer een Kerstconcert in MFC De Biezen in Putte. Met bekende namen, professionele muzikanten, uitstekend geluid en natuurlijk een hapje en een drankje belooft het een onvergetelijke ervaring te worden. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Voor Ron van Hoof was het een langgekoesterde wens, een kerstconcert verzorgen in “zijn” Putte. Vorig jaar ging die wens in vervulling, en zijn eerste Kerstconcert in MFC De Biezen was zo’n succes dat het dit jaar een vervolg krijgt. Op 9 december schittert Ron opnieuw in MFC De Biezen, maar hij is niet de enige die in de spotlight staat. Al sinds mei wordt er in de repetitieruimte van Van Hoof gewerkt aan een onvergetelijke show.

Tijdens zijn tweede Kerstconcert wordt Ron van Hoof begeleid door zijn band “Comeback”, met wie hij maar liefst 30 nummer instudeerde. Toetsenist André Uijtdewilgen, oud-bandlid en nog steeds een vriend, wordt speciaal voor het Kerstconcert herenigd met Comeback. Anton van Wijk, voormalig toetsenist en zanger van Ricardo en de Calypso’s, treedt op als muzikaal leider van het orkest. “En als klap op de vuurpijl wordt het koorwerk verzorgd door de bekende koorzangeres Jody Pijper”, zegt Ron, “met haar heb ik al vaker opgetreden, vorig jaar heb ik haar met mijn band nog begeleid tijdens Putte775.”

Ook een bekende naam is die van het Krekelkoor. Het legendarische, Huijbergse kinderkoor komt naar Putte om het Kerstconcert van Ron van Hoof nog leuker te maken. Ook uit Huijbergen komt Koen van Gils, een jonge drummer die samen met Ron het nummer “little drummer boy” ten gehore zal brengen. Verder verzorgt Puttenaar René Hendrickx, dirigent van diverse orkesten en muzikant bij de marinierskapel, een gastoptreden met zijn saxofoon. Violiste Janine Baller, die speelt in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, begeleidt Ron in een heel speciaal en toepasselijk nummer: “De titel? Die verklappen we nog niet. Je moet het gewoon met eigen ogen zien!”

Kaartverkoop

Dat laatste geldt eigenlijk voor het volledige Kerstconcert van Ron van Hoof. Kaarten kosten 12,50 euro, en zijn te koop bij de MFC’s, Primera-winkels in de gemeente en bij Brildesign Ingrid in Putte-Stabroek. Telefonisch bestellen kan ook: 06-55965930. Op 9 december gaat de zaal van MFC De Biezen open om 14.00, het veelbelovend kerstconcert begint om 14.30 uur.

Afbeelding
Comeback, met in het midden Jody Pijper, in Putte.
Afbeelding